Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zuidewijk Spick: toegangsbrug in Swalmen

Tuin Park Landgoed

Raaystraat 1
6071NC Swalmen (gemeente Roermond)
Limburg

Bouwjaar: 1848


Beschrijving van Zuidewijk Spick: toegangsbrug

Omschrijving onderdeel 5 TOEGANGSBRUG tot de binnenplaats vanaf het voorplein, volgens sluitsteen in een van beide bogen in 1848 gerealiseerd (ter vervanging van een ophaalbrug); bouwkundig verbonden met de westvleugel van de kasteelboerderij; baksteen met twee bogen; lage borstwering met hardstenen dekplaten. Waardering De TOEGANGSBRUG is van algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de karakteristieke verschijningsvorm en constructie; - de historische en functionele betrokkenheid op de historische buitenplaats Zuidewijk Spick. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524381
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zuidewijk Spick: toegangsbrug in Swalmen

Zuidewijk Spick: kasteelboerderij

Raaystraat 1
Swalmen (Gemeente Roermond)
Omschrijving onderdeel 1: KASTEELBOERDERIJ bestaande uit een hoog herenhuis onder een schilddak (grijze pannen), XVIII met mogelijk ouder ..

Zuidewijk Spick: muur en poort

Raaystraat 1
Swalmen (Gemeente Roermond)
Omschrijving onderdeel 4 MUUR met POORT, XVIII; scheiding tussen moestuin en binnenplaats, baksteen. Boven de ronde poort verhoogt de muur..

Zuidewijk Spick: bijgebouwen

Raaystraat 1
Swalmen (Gemeente Roermond)
Omschrijving onderdeel 3 BIJGEBOUWEN, zijnde de boerderij (a) en de remise (b) welke met elkaar verbonden zijn door een poort (c); dit ense..

Zuidewijk Spick: Twee bakstenen hekpijlers

Raaystraat 1
Swalmen (Gemeente Roermond)
Omschrijving onderdeel 6 TWEE BAKSTENEN HEKPIJLERS, ten zuiden van de boerderij, voorzien van gecementeerde pyramidevormige mutsen, elk me..

Zuidewijk Spick: parkaanleg

Raaystraat 1
Swalmen (Gemeente Roermond)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, bestaande uit a. moestuin; b. wandelbos met stuw in de Rougebeek of Blankwaterlossing; c. elzenbroekb..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zuidewijk Spick: toegangsbrug in Swalmen