Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Katoenveem: Pompgebouwtje in Rotterdam

Nijverheid Industrie

Keilestraat 39
3029BP Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1920
Architect: J.J. Kanters


Beschrijving van Katoenveem: Pompgebouwtje

Inleiding Klein POMPGEBOUW, onderdeel van het complex "Katoenveem", gebouwd in 1920 naar een functionalistisch ontwerp van de architect J.J. Kanters. Omschrijving Ten noorden van het pakhuis "Katoenveem" gesitueerd betonnen L-vormige pompgebouwtje van één bouwlaag met een plat dak, voorzien van een stalen deur in de oostgevel en een ijzeren garagedeur in de zuidgevel. Waardering Betonnen pompgebouw, als functioneel onderdeel behorend bij het pakhuis "Katoenveem", gebouwd in 1920 naar een functionalistisch ontwerp van J.J. Kanters, is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524364
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Katoenveem: Pompgebouwtje in Rotterdam

Katoenveem: pakhuis, tegenwoordig bevindt zich hier Atelier Van Lieshout

Keilestraat 39
Rotterdam
Inleiding PAKHUIS, hoofdonderdeel van het complex "Katoenveem", gebouwd in 1920 naar een functionalistisch ontwerp van de architect J.J. K..

Haka-gebouw: bedrijfsgebouw met graansilo en garage

Vierhavensstraat 40
Rotterdam
Inleiding In 1931-1932 gebouwd BEDRIJFSGEBOUW met GRAANSILO en GARAGE in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelska..

Rotterdamse Citrusveiling

Marconistraat 25
Rotterdam
Inleiding De Rotterdamse Citrusveiling betrok in 1955 een gebouw aan de Marconistraat in het westelijk havengebied van Rotterdam. Het VEIL..

Vier bouwlagen tellend, plat afgedekt volkswoningbouwcomplex

Justus van Effenstraat 3A
Rotterdam
Vier bouwlagen tellend, plat afgedekt volkswoningbouwcomplex - in oorsprong 264 woningen en een centraal bad- en washuis, twee liften en tie..

Voormalig kantoor Diepeveen

Pelgrimsstraat 1
Rotterdam
Inleiding KANTOOR annex WONING en MAGAZIJN "Diepeveen", gebouwd in 1929-1930 naar ontwerp van W. Kromhout Czn. in Kubistisch Expressionist..

Kaart & Routeplanner

Route naar Katoenveem: Pompgebouwtje in Rotterdam