Houten garage deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311" in Huizen

Naarderstraat 311

Beschrijving van Houten garage deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311"

Inleiding Houten GARAGE uit 1921, deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". In 1989 is de garage aan de achterzijde verlengd met een halfopen aanbouw. Het interieur is verbouwd tot kantoorruimte. N.B. De bovengenoemde aanbouw is voor de bescherming van ondergeschikt belang. Omschrijving Op rechthoekig grondplan opgetrokken garage van één bouwlaag onder een rietgedekt zadeldak met rondom een ruim overstek en de noklijn haaks op de weg. De buitengevels zijn samengesteld uit stijlen waartussen brede liggende delen. Het driehoekige voorschot van de voorgevel is bekleed met staande delen. De voorgevel (N) is voorzien van een opgeklampte dubbele garagedeur afgehangen aan duimgehengen. In het midden van beide zijgevels bevindt zich een uit drie gekoppelde achtruits ramen samengesteld venster. Onder het venster in de rechterzijgevel (W) hangt een houten bloembak waarvan de voor- en zijkanten samengesteld zijn uit cirkelmotieven. De kap is beschoten met rabatplanken. Waardering De garage is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)