Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten garage deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311" in Huizen

Woonhuis

Naarderstraat 311
1272NK Huizen
Noord Holland

Bouwjaar: 1921


Beschrijving van Houten garage deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311"

Inleiding Houten GARAGE uit 1921, deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". In 1989 is de garage aan de achterzijde verlengd met een halfopen aanbouw. Het interieur is verbouwd tot kantoorruimte. N.B. De bovengenoemde aanbouw is voor de bescherming van ondergeschikt belang. Omschrijving Op rechthoekig grondplan opgetrokken garage van één bouwlaag onder een rietgedekt zadeldak met rondom een ruim overstek en de noklijn haaks op de weg. De buitengevels zijn samengesteld uit stijlen waartussen brede liggende delen. Het driehoekige voorschot van de voorgevel is bekleed met staande delen. De voorgevel (N) is voorzien van een opgeklampte dubbele garagedeur afgehangen aan duimgehengen. In het midden van beide zijgevels bevindt zich een uit drie gekoppelde achtruits ramen samengesteld venster. Onder het venster in de rechterzijgevel (W) hangt een houten bloembak waarvan de voor- en zijkanten samengesteld zijn uit cirkelmotieven. De kap is beschoten met rabatplanken. Waardering De garage is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524266
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten garage deel uitmakend van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311" in Huizen

Blokhuis

Naarderstraat 311
Huizen
Inleiding BLOKHUIS uit 1921 genaamd "Blokhuis", hoofdonderdeel van het complex "Blokhuis Naarderstraat 311". Afgezien van de schuifpui in d..

Villa Oldeheem

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding LANDHUIS uit 1913 genaamd "Villa Oldenheem", hoofdonderdeel van het gelijknamig complex, gebouwd naar ontwerp va Th. Rueter en in..

Garage deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem'

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding GARAGE uit 1913, deel uitmakend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van Th. Rueter. Omschrijving De garage telt é..

Tuinaanleg, deel uitmakend van het complex 'Villa oldenheem'

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding TUINAANLEG uit 1913, deel uitmakend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van Th. Rueter. Omschrijving De tuinaanleg..

Toegangshek uit 1913, deel uit makend van het complex 'Villa oldenheem'

Huizerstraatweg 36
Naarden
Inleiding TOEGANGSHEK uit 1913, deel uit makend van het complex "Villa Oldenheem", naar ontwerp van van Th. Rueter. Omschrijving Toegang..

Kaart & Routeplanner