Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landhuis Oud-Bussem: dienstwoning in Huizen

Woonhuis

Flevolaan 59
1272PC Huizen
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1930 1930 ca. 1930


Beschrijving van Landhuis Oud-Bussem: dienstwoning

Inleiding DIENSTWONING, deel uitmakend van het complex "Landhuis Oud-Bussem", waarschijnlijk daterend uit de 19de eeuw en omstreeks 1930 met de bouw van het nieuwe landhuis in Nieuw-Historiserende stijl aangepast. De dienstwoning staat ten noordwesten van het landhuis en is daarmee via een tuinmuur verbonden. Omschrijving Dienstwoning van één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond met gepleisterde gevels onder een steil schilddak met op de nok een gepleisterde schoorsteen. De ingang bevindt zich rechts in de oostgevel en bestaat uit een eenvoudige houten deur onder bovenlicht met roedenverdeling. Links van de deur een breed schuifvenster met kleine roedenverdeling. De noordgevel bevat links een klein negenruits venster en de westgevel links een zesruits schuifraam en twee kleine vierruits vensters. Iets onder de gootlijst een omgaande horizontale rand van uitspringend schoon metselwerk en daaronder de gevelankers van de zoldervloer. In de dakschilden drie getoogde dakkapellen. Waardering De dienstwoning bij het landhuis Oud-Bussem is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Landhuis Oud-Bussem" en vanwege de stilistische samenhang met het landhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524262
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landhuis Oud-Bussem: dienstwoning in Huizen

Oud-Bussem: landhuis

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding LANDHUIS Oud-Bussem uit 1930, hoofdonderdeel van het gelijknamige complex. Omschrijving Het landhuis heeft een onregelmatige ..

Oud-Bussem: dubbele garage

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding Dubbele GARAGE uit omstreeks 1930, deel uitmakend van het complex "Landhuis Oud-Bussem". De in houten rabatdelen opgetrokken gara..

Oud-Bussem: hekpijlers

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding HEKPIJLERS aan weerszijden van de in het verlengde van de Oud Blaricummerweg gelegen hoofdentree naar het landhuis Oud-Bussem. ..

Oud-Bussum: historische tuin- en parkaanleg

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG in Landschapsstijl bij het landhuis Oud-Bussem dateert in aanleg uit het begin van de 19de eeu..

Melkerij Hofstede Oud-Bussem: dienstwoning

Flevolaan 55
Huizen
Inleiding Op een ruim en verhoogd perceel in het bosgebied ten noorden van het landhuis "Oud-Bussem" gelegen voormalige houten DIENSTWONIN..

Kaart & Routeplanner

Route naar Landhuis Oud-Bussem: dienstwoning in Huizen