Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oud-Bussem: hekpijlers in Huizen

Overig

Flevolaan 69
1272PC Huizen
Noord Holland

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van Oud-Bussem: hekpijlers

Inleiding HEKPIJLERS aan weerszijden van de in het verlengde van de Oud Blaricummerweg gelegen hoofdentree naar het landhuis Oud-Bussem. Omschrijving De twee hekpijlers zijn opgebouwd uit natuurstenen blokken en worden bekroond met lantaarns. Op de voorzijde van de hekpijlers staat de tekst 'OUD' en 'BUSSEM'. Waardering De hekpijlers bij de hoofdentree naar het landhuis Oud-Bussem zijn van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Landhuis Oud-Bussem". De hekpijlers hebben situationele waarde vanwege de beeldbepalende ligging aan het einde van de Oud Blaricummerweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524261
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oud-Bussem: hekpijlers in Huizen

Oud-Bussem: landhuis

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding LANDHUIS Oud-Bussem uit 1930, hoofdonderdeel van het gelijknamige complex. Omschrijving Het landhuis heeft een onregelmatige ..

Oud-Bussem: dubbele garage

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding Dubbele GARAGE uit omstreeks 1930, deel uitmakend van het complex "Landhuis Oud-Bussem". De in houten rabatdelen opgetrokken gara..

Oud-Bussum: historische tuin- en parkaanleg

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG in Landschapsstijl bij het landhuis Oud-Bussem dateert in aanleg uit het begin van de 19de eeu..

Landhuis Oud-Bussem: dienstwoning

Flevolaan 59
Huizen
Inleiding DIENSTWONING, deel uitmakend van het complex "Landhuis Oud-Bussem", waarschijnlijk daterend uit de 19de eeuw en omstreeks 1930 me..

Melkerij Hofstede Oud-Bussem: dienstwoning

Flevolaan 55
Huizen
Inleiding Op een ruim en verhoogd perceel in het bosgebied ten noorden van het landhuis "Oud-Bussem" gelegen voormalige houten DIENSTWONIN..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oud-Bussem: hekpijlers in Huizen