Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oud-Bussem: dubbele garage in Huizen

Kasteel Buitenplaats

Flevolaan 69
1272PC Huizen
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1930 1930 ca. 1930


Beschrijving van Oud-Bussem: dubbele garage

Inleiding Dubbele GARAGE uit omstreeks 1930, deel uitmakend van het complex "Landhuis Oud-Bussem". De in houten rabatdelen opgetrokken garage staat langs de oprijlaan ten noordoosten van het landhuis. Omschrijving De dubbele garage heeft een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag onder een schilddak met Hollandse pannen en een geprofileerde gootlijst op klossen. De gevels zijn boven een gemetselde plint opgetrokken in houten rabatdelen die wit geschilderd zijn. In de voorgevel driedelige brede houten garagedeuren met zesruits liggende vensters. In de zij- en achtergevels dubbele en enkele zesruitsvensters. Waardering De dubbele garage uit omstreeks 1930 is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Landhuis Oud-Bussem". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524260
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oud-Bussem: dubbele garage in Huizen

Oud-Bussem: landhuis

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding LANDHUIS Oud-Bussem uit 1930, hoofdonderdeel van het gelijknamige complex. Omschrijving Het landhuis heeft een onregelmatige ..

Oud-Bussem: hekpijlers

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding HEKPIJLERS aan weerszijden van de in het verlengde van de Oud Blaricummerweg gelegen hoofdentree naar het landhuis Oud-Bussem. ..

Oud-Bussum: historische tuin- en parkaanleg

Flevolaan 69
Huizen
Inleiding De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG in Landschapsstijl bij het landhuis Oud-Bussem dateert in aanleg uit het begin van de 19de eeu..

Landhuis Oud-Bussem: dienstwoning

Flevolaan 59
Huizen
Inleiding DIENSTWONING, deel uitmakend van het complex "Landhuis Oud-Bussem", waarschijnlijk daterend uit de 19de eeuw en omstreeks 1930 me..

Melkerij Hofstede Oud-Bussem: dienstwoning

Flevolaan 55
Huizen
Inleiding Op een ruim en verhoogd perceel in het bosgebied ten noorden van het landhuis "Oud-Bussem" gelegen voormalige houten DIENSTWONIN..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oud-Bussem: dubbele garage in Huizen