Walhok in Aalsmeer

Uiterweg 207
1431AE Aalsmeer

Beschrijving van Walhok

Inleiding WALHOK, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en gebouwd in 1926 in zakelijk-expressionistische trant naar ontwerp van architect ir. J.F. Berghoef (1903 - 1994). Omschrijving Het walhok, opgetrokken in horizontale gerabatte delen op bakstenen voet op een rechthoekige plattegrond, wordt afgesloten door een ver doorlopende driezijdige steile kap met korte nok, bedekt met oranjerode verbeterde Hollandse pannen. De houten bakgoten rusten op uitstekende houten consoles. Het walhok bevat in de topgevel (NO) een houten deur met ijzeren gehengen met links daarvan een dubbel venster, in de zuidwestgevel een venster. De noordwestgevel wordt geflankeerd door een bakstenen muurtje. Waardering Het walhok is van algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een walhok uit de eerste helft van de 20ste eeuw, behorende bij een bloemenkwekerij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)