Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kleine schuur, behorende tot het complex voormalige 'Bloemenkwekerij uiterweg 207' in Aalsmeer

Gebouw

Uiterweg 207
1431AE Aalsmeer
Noord Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Kleine schuur, behorende tot het complex voormalige 'Bloemenkwekerij uiterweg 207'

Inleiding KLEINE SCHUUR, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207", in oorsprong daterend uit omstreeks 1900 maar verbouwd in 1926 in Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. NB: Het afdak tussen de kleine schuur en de kas valt niet onder de bescherming. Omschrijving De kleine schuur achter de grote schuur, opgetrokken in hout op rechthoekige plattegrond, bevat één bouwlaag onder zadeldak met de noklijn evenwijdig aan de weg, bedekt met grijze kruispannen. De gootlijst rust op gesneden consoles. De kleine schuur, opgetrokken in horizontale gerabatte delen met beslag in de topgevels, bevat in de zijgevels een horizontale vensterreeks. In de voorgevel (ZW) bevindt zich een dubbele houten deur met zesruitsvensters, geflankeerd door een venster met horizontale roede. De achtergevel (NO) bevat in het midden een houten geklampte deur, geflankeerd door een venster met horizontale roede. Vóór de deur staat een houten hokje, opgetrokken in rabatdelen. In het interieur van de kleine schuur bevindt zich een gebogen houten plafond. Tussen de kleine schuur en de kas is een afdak bevestigd. Waardering De kleine schuur is van algemeen belang vanwege cultuur- en bouwhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en als gaaf bewaard voorbeeld van een schuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw, behorende bij een bloemenkwekerij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524247
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kleine schuur, behorende tot het complex voormalige 'Bloemenkwekerij uiterweg 207' in Aalsmeer

Voormalige kwekerswoning

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding Voormalige KWEKERSWONING, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en gebouwd in 1926 in zakelijk-expr..

Grote schuur

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding GROTE SCHUUR, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en in 1926 gebouwd in zakelijk-expressionistisc..

Walhok

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding WALHOK, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en gebouwd in 1926 in zakelijk-expressionistische tra..

Kas

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding KAS, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207", gebouwd in 1926 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant ..

Boerderij onder fraai rieten zadeldak

Uiterweg 228
Aalsmeer
Boerderij eerste helft 19e eeuw onder fraai rieten zadeldak. De voorgevel van het woonhuis heeft een houten voorschot met makelaar. Vensters..

Kaart & Routeplanner