Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote schuur in Aalsmeer

Gebouw

Uiterweg 207
1431AE Aalsmeer
Noord Holland

Bouwjaar: 1926
Architect: J.F. Berghoef


Beschrijving van Grote schuur

Inleiding GROTE SCHUUR, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en in 1926 gebouwd in zakelijk-expressionistische trant naar ontwerp van architect ir. J.F. Berghoef (1903 - 1994). Omschrijving Grote schuur, opgetrokken in hout op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag en zolderverdieping onder hoog opgaand zadeldak met wolfseind aan de oost- en westzijde, bedekt met oranjerode verbeterde Hollandse pannen. De houten bakgoten rusten op uitstekende houten consoles. De horizontale roedenverdeling is nog aanwezig. De grote schuur, tot de vensters opgetrokken in horizontale rabatdelen, tot de gootlijst in vertikale gerabatte delen en met topgevels in horizontale gerabatte delen, bevat in de noordwestgevel een deur op de begane grond en een breed venster in de topgevel, met draairamen en geflankeerd door dubbele ramen. De noordoostgevel van de grote schuur bevat van links naar rechts twee zesruitsvensters, een tweeruitsvenster, een dubbele houten opgeklampte deur, een tweeruitsvenster en een zesruitsvenster. De zuidwestgevel bevat aan de linkerzijde een grote houten klapdeur met zesruitsvenster. Daarnaast bevat de gevel achtereenvolgens twee zesruitsvensters, en een houten dubbele deur. De zuidoostgevel bevat op de begane grond een vensterreeks met zestien ruiten en een houten opgeklampte deur met driehoekig licht. In de topgevel geeft een deur, geflankeerd door vierruitsvensters toegang tot een houten balkon. Waardering De grote schuur is van algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en als gaaf bewaard voorbeeld van een schuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw, behorende bij een bloemenkwekerij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524246
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote schuur in Aalsmeer

Voormalige kwekerswoning

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding Voormalige KWEKERSWONING, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en gebouwd in 1926 in zakelijk-expr..

Kleine schuur, behorende tot het complex voormalige 'Bloemenkwekerij uiterweg 207'

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding KLEINE SCHUUR, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207", in oorsprong daterend uit omstreeks 1900 maar..

Walhok

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding WALHOK, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en gebouwd in 1926 in zakelijk-expressionistische tra..

Kas

Uiterweg 207
Aalsmeer
Inleiding KAS, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207", gebouwd in 1926 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant ..

Boerderij onder fraai rieten zadeldak

Uiterweg 228
Aalsmeer
Boerderij eerste helft 19e eeuw onder fraai rieten zadeldak. De voorgevel van het woonhuis heeft een houten voorschot met makelaar. Vensters..

Kaart & Routeplanner