Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfafscheiding bij de doopsgezinde kerk zijdstraat in Aalsmeer

Overig

Zijdstraat 53
1431EB Aalsmeer
Noord Holland

Bouwjaar: 1926-1927
Architect: J.F. Staal


Beschrijving van Erfafscheiding bij de doopsgezinde kerk zijdstraat

Inleiding ERFSCHEIDING, behorende bij het complex 'doopsgezinde kerk Zijdstraat', in 1926-1927 geplaatst naar het ontwerp van J.F. Staal, in de stijl van de Amsterdamse School met elementen uit de Nieuwe Zakelijkheid, aan de noordoostzijde van de Zijdstraat ter afsluiting van het terrein tussen de Zijdstraat en de Gedempte Sloot waarop zich de doopsgezinde kerk met voormalige kosterswoning en het vrij staande voormalige dubbele woonhuis bevinden. Omschrijving De als een visueel geheel met de gebouwen ontworpen erfscheiding bestaat uit een lage gemetselde muur met ezelsrug, opgetrokken in groengrijze baksteen waarin zwarte tegels zijn verwerkt, evenwijdig aan de weg, met een gedeelte haaks op de weg ter hoogte van de teruggelegen westhoek voor het voormalige dubbele woonhuis. De erfscheiding loopt over in de zuidwestgevel van de voormalige woning. Aan de linkerzijde zijn smeedijzeren hekken geplaatst tussen pijlers met lantaarn. In het verlengde van de zuidwestgevel van de woning is eveneens een smeedijzeren hek geplaatst. De hekken hebben een dichte plaat aan de onderzijde waarboven stijlen in rechte hoeken. Waardering De erfscheiding is van belang vanwege architectuur- en cultuurhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex Doopsgezinde kerk Zijdstraat. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524235
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfafscheiding bij de doopsgezinde kerk zijdstraat in Aalsmeer

Doopsgezinde kerk (vermaning)(nr 55) met voormalige kosterswoning (nr 53),

Zijdstraat 53
Aalsmeer
Inleiding DOOPSGEZINDE KERK (vermaning)(nr 55) met voormalige KOSTERSWONING (nr 53), behorende bij het complex "Doopsgezinde kerk Zijdstraa..

Dubbel woonhuis, nu woonhuis en winkel, behorende bij het complex 'Doopsgezinde kerk Zijdstraat'

Zijdstraat 57
Aalsmeer
Inleiding DUBBEL WOONHUIS, nu woonhuis en winkel, behorende bij het complex 'Doopsgezinde kerk Zijdstraat', in 1926-1927 gebouwd naar het o..

De Leeuw

Zijdstraat 28A
Aalsmeer
Achtkante stellingkorenmolen 'De Leeuw' op deels stenen ondervoet. Anno 1863.

Houten boerderij

Uiterweg 28
Aalsmeer
Houten boerderij, midden 19e eeuw, waarvan het onderste deel van de voorgevel van baksteen is. Voorschot met geschulpte daklijst. Deur met o..

Boerderij met houten wanden

Uiterweg 32
Aalsmeer
Boerderij, eerste helft 19e eeuw, met houten wanden. Het onderste deel van de voorgevel opgetrokken uit baksteen, het bovenste deel heeft ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Erfafscheiding bij de doopsgezinde kerk zijdstraat in Aalsmeer

Foto's (2)