Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hilverbeek, neogotische brug in 's Graveland

Tuin Park Landgoed

Leeuwenlaan 7
1243KA 's Graveland (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland

Bouwjaar: 1836


Beschrijving van Hilverbeek, neogotische brug

Omschrijving NEOGOTHISCHE BRUG (5): Brug van het complex historische buitenplaats Hilverbeek gelegen over de waterloop ten noordoosten van het hoofdhuis, reeds voor 1836 aangelegd. De brug bestaat uit een gemetselde boogbrug in gele steen met natuurstenen blokken op de hoeken van de keermuur. Hierop staat een gietijzeren leuning uitgevoerd in neogotisch stijl met zuiltjes en een driepasmotief. Waardering De neogotische brug is van algemeen belang: - vanwege architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een vroege en zeldzame toepassing van de neogotische stijl; - vanwege zijn decoratieve en functionele betekenis voor de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524070
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hilverbeek, neogotische brug in 's Graveland

Hilverbeek

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving van het HOOFDHUIS (1): Het nagenoeg vierkante hoofdhuis van het complex historische buitenplaats Hilverbeek, gebouwd in de pe..

Hilverbeek, historische tuin- en parkaanleg

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving van de HISTORISCHE PARK EN TUINAANLEG (2): Historische parkaanleg van het complex historische buitenplaats Hilverbeek. Van de ..

Hilverbeek, brug met teogangshek

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving BRUG MET TOEGANGSHEK (4): Brug met toegangshek bij het complex historische buitenplaats Hilverbeek, gelegen over de waterloop..

Hilverbeek, ijskelder

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving IJSKELDER (7): IJskelder behorende bij het complex historische buitenplaats Hilverbeek, ten noordwesten van het hoofdhuis gel..

Hilverbeek, koetshuis en oranjerie

Leeuwenlaan 1
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving van het KOETSHUIS ANNEX ORANJERIE (6): Koetshuis annex oranjerie van het complex historische buitenplaats Hilverbeek. Ten oos..

Kaart & Routeplanner