Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In gietijzer gemarkeerde kindergraven uit de Eerste Wereldoorlog in Nunspeet

Graf Begraafplaats

Eperweg 22
8071AX Nunspeet
Gelderland

Bouwjaar: 1919


Beschrijving van In gietijzer gemarkeerde kindergraven uit de Eerste Wereldoorlog

Omschrijving Aan weerszijden van een pad gelegen in gietijzer uitgevoerde en in rijen geplaatste markeringstekens van anonieme (kinder)graven. Ieder grafteken bestaat uit een plat gietijzeren aan de bovenzijde afgeschuind grafteken dat aan één zijde voorzien is van een verdiept veld met in relief een nummer en hierboven een tweede veld met het Romeinse cijfer III. Waardering In gietijzer gemarkeerde KINDERGRAVEN uit de Eerste Wereldoorlog. -Van architectuurhistorische waarde vanwege de gebruikte vorm en het bijzondere materiaalgebruik. -Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging op de Algemene Begraafplaats. De graven zijn gelegen aan weerszijden van een op het herdenkingsmonument georienteerd pad en zijn bepalend voor het aanzien en de inrichting van dit deel van de begraafplaats. De graven zijn onlosmakelijk verbonden met het het herdenkingsmonument. -Van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een historisch gegeven. De graven herinneren aan de in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog in vluchtelingenkampen opgenomen Belgische oorlogsvluchtingen in het algemeen en aan de in Nunspeet overleden als gevolg van een epidemie overleden vluchtelingen in het bijzonder. De graven zijn van belang als uitdrukking van de funeraire cultuur in Nederland tijdens de eerste decennia van de twintigste eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523994
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In gietijzer gemarkeerde kindergraven uit de Eerste Wereldoorlog in Nunspeet

Herdenkingsmonument in Um 1800-stijl

Eperweg 22
Nunspeet
Omschrijving HERDENKINGSMONUMENT bestaande uit een op een hoge stoel gelijkende stèle op een iets bredere bakstenen basis met een smeedijz..

De Boschhoek

F.A. Molijnlaan 77
Nunspeet
Inleiding Dit voormalige zomerhuis van het type VILLA, genaamd "DE BOSCHHOEK", met achterliggend houten SCHUURTJE, is gebouwd in de jaren t..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 14
Nunspeet
Toren van de Ned. Herv. Kerk. De bakstenen toren in romaniserende vormen, vermoedelijk uit het begin der 16e eeuw, heeft een tot achtkant a..

Hoekstein

F.A. Molijnlaan 150
Nunspeet
Inleiding Deze gaaf bewaarde villa, nu genaamd "HOEKSTEIN" doch oorspronkelijk "VOORBOSCH "genaamd, werd gebouwd tussen 1900 en 1910 in de ..

De Heuvels

Gerard Vethlaan 14
Nunspeet
Inleiding Voormalig kindertehuis "DE HEUVELS" waarschijnlijk gebouwd in de jaren tussen 1928 en 1932 in opdracht van een oudere dame in de ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)