Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Plakke: wagenschuur in Nunspeet

Boerderij

Plakkewegje 13
8071SW Nunspeet
Gelderland

Bouwjaar: 1900-1940


Beschrijving van De Plakke: wagenschuur

Omschrijving WAGENSCHUUR (5) uit ca. 1900-1940 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak. Aan de oostzijde is de schuur geopend waardoor de gebintconstructie zichtbaar is. Rechts bevinden zich tussen twee gebinten een dubbele getoogde deur. Het dak is bedekt met golfplaten. Deze vervangen de oorspronkelijke bedekking met riet of dakpannen. De zijgevels en de achtergevel zijn eveneens van golfplaten voorzien. Waardering WAGENSCHUUR gebouwd ca.1900-1940 als onderdeel van een boerderijcomplex 'De Plakke' . - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een wagenschuur uit de eerste decennia van de twintigste eeuw. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de wagenschuur met de andere onderdelen van het complex 'De Plakke'. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een wagenschuur die een functioneel onderdeel vormt van een in de periode 1850-1940 gegroeid boerderijcomplex. Als zodanig is het complex representatief voor de ontwikkeling in die periode van het agrarische bedrijf in Nederland in het algemeen en de agrarische ontwikkelingen aan de noordzijde van Veluwe nabij het IJsselmeer in het bijzonder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523988
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Plakke: wagenschuur in Nunspeet

De Plakke: boerderij

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving BOERDERIJ (1) van het hallehuistype gebouwd op een rechthoekige plattegrond en één bouwlaag tellende onder een afgewolfd zad..

De Plakke: bakhuisje

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving BAKHUISJE (2) uit ca. 1900-1940 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt..

De Plakke: varkensschuur

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving VARKENSSCHUUR (3) uit ca. 1900-1940 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak ge..

De Plakke: houten veeschuur

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving Houten VEESCHUUR (4) vermoedelijk uit de vroege twintigste eeuw met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afg..

De Plakke: kippenren

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving KIPPENREN (6) uit ca.1920-1940 met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag onder een rietgedekt schilddak. De ki..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Plakke: wagenschuur in Nunspeet

Foto's (1)