Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Plakke: houten veeschuur in Nunspeet

Boerderij

Plakkewegje 13
8071SW Nunspeet
Gelderland

Bouwjaar: 1900-1940


Beschrijving van De Plakke: houten veeschuur

Omschrijving Houten VEESCHUUR (4) vermoedelijk uit de vroege twintigste eeuw met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een schilddak gedekt met riet. De gevels zijn voorzien van houten gepotdekselde wanden. De oostgevel bezit een dubbele deeldeur en een klein staldeurtje. De zuidgevel is voorzien van een staldeurtje. In de westgevel bevinden zich vijf ruiten. De schuur is in oorsprong mogelijk als schaapskooi gebouwd. Waardering Houten VEESCHUUR uit de vroege twintigste eeuw als onderdeel van het boerderijcomplex 'De Plakke' . - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een schuur uit de eerste decennia van de twintigste eeuw. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de schuur met de andere onderdelen van het complex 'De Plakke'. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een schuur die een functioneel onderdeel vormt van een in de periode 1850-1940 gegroeid boerderijcomplex. Als zodanig is het complex representatief voor de ontwikkeling in die periode van het agrarische bedrijf in Nederland in het algemeen en de agrarische ontwikkelingen aan de noordzijde van Veluwe nabij het IJsselmeer in het bijzonder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523987
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Plakke: houten veeschuur in Nunspeet

De Plakke: boerderij

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving BOERDERIJ (1) van het hallehuistype gebouwd op een rechthoekige plattegrond en één bouwlaag tellende onder een afgewolfd zad..

De Plakke: bakhuisje

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving BAKHUISJE (2) uit ca. 1900-1940 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt..

De Plakke: varkensschuur

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving VARKENSSCHUUR (3) uit ca. 1900-1940 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak ge..

De Plakke: wagenschuur

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving WAGENSCHUUR (5) uit ca. 1900-1940 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak. Aan..

De Plakke: kippenren

Plakkewegje 13
Nunspeet
Omschrijving KIPPENREN (6) uit ca.1920-1940 met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag onder een rietgedekt schilddak. De ki..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Plakke: houten veeschuur in Nunspeet

Foto's (1)