Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudige waterpomp in Hulshorst

Overig

Oudeweg 118
8077SR Hulshorst (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Eenvoudige waterpomp

Omschrijving Eenvoudige WATERPOMP uit ca.1920 gelegen aan de rand van een gazon ten westen van de schilderhut. De ijzeren waterpomp bestaat uit een schacht met een ijzeren zwengel en een spuwer. Waardering Eenvoudige WATERPOMP uit ca.1920. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het schildershutcomplex De Schuilhoek - Van cultuurhistorische waarde als goed voorbeeld van de drinkwatervoorziening bij een woonhuis in het buitengebied van Hulshorst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523982
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudige waterpomp in Hulshorst

De Schuilhoek

Oudeweg 118
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving De voormalige SCHILDERSHUT is opgetrokken op een nagenoeg vierkante plattegrond en heeft één bouwlaag onder een rietgedekt, d..

Houten schuurtje gelegen ten oosten van de schilderhut

Oudeweg 118
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Houten SCHUURTJE gelegen ten oosten van de schilderhut. De achtergevel van het schuurtje is op het bospad georiënteerd. Het s..

Klein houten schuurtje gelegen ten noorden van de schilderhut

Oudeweg 118
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Klein houten SCHUURTJE gelegen ten noorden van de schilderhut. Het schuurtje is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en ..

Station Hulshorst

Oudeweg 121
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
STATION N.S. Omstreeks 1863 waarschijnlijk door Nicolaas J.Kamperdijk gebouwd station van de Nederlandsche Centraal Spoorweg Maatschappij, ..

Kasteel De Essenburgh

Zuiderzeestraatweg 199
Hierden (Gemeente Harderwijk)
Huis Groot Essenburg. Waarschijnlijk in de 13e eeuw gesticht goed, waarvan het huis in zijn huidige vorm dateert uit 1652 en verbouwd werd i..

Kaart & Routeplanner