Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten schuurtje gelegen ten oosten van de schilderhut in Hulshorst

Gebouw

Oudeweg 118
8077SR Hulshorst (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: 1920-1940


Beschrijving van Houten schuurtje gelegen ten oosten van de schilderhut

Omschrijving Houten SCHUURTJE gelegen ten oosten van de schilderhut. De achtergevel van het schuurtje is op het bospad georiënteerd. Het schuurtje is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een overstekend van golfplaten voorzien lessenaarsdak. De gevels van het schuurtje zijn gepotdekseld. In de op het huis georiënteerde voorzijde bevindt zich een rechtgesloten deur en links hiervan een klein liggend enkelruits raam. De rechter zijgevel van het schuurtje bezit een groot drieruits raam met een horizontale roedenverdeling. Tegen de linker zijgevel bevindt zich een lage uitbouw met lessenaarsdak waarboven een dichtgezet raam. Aan de achterzijde bevindt zich een overdekte bergruimte onder het hier lager doorgetrokken dak. Waardering Houten SCHUURTJE uit ca.1920. - Van architectuurhistorische waarde als goed en gaaf bewaard voorbeeld van een eenvoudig houten schuurtje uit de jaren twintig van deze eeuw. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het schildershutcomplex De Schuilhoek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523980
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten schuurtje gelegen ten oosten van de schilderhut in Hulshorst

De Schuilhoek

Oudeweg 118
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving De voormalige SCHILDERSHUT is opgetrokken op een nagenoeg vierkante plattegrond en heeft één bouwlaag onder een rietgedekt, d..

Klein houten schuurtje gelegen ten noorden van de schilderhut

Oudeweg 118
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Klein houten SCHUURTJE gelegen ten noorden van de schilderhut. Het schuurtje is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en ..

Eenvoudige waterpomp

Oudeweg 118
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Eenvoudige WATERPOMP uit ca.1920 gelegen aan de rand van een gazon ten westen van de schilderhut. De ijzeren waterpomp bestaat..

Station Hulshorst

Oudeweg 121
Hulshorst (Gemeente Nunspeet)
STATION N.S. Omstreeks 1863 waarschijnlijk door Nicolaas J.Kamperdijk gebouwd station van de Nederlandsche Centraal Spoorweg Maatschappij, ..

Kasteel De Essenburgh

Zuiderzeestraatweg 199
Hierden (Gemeente Harderwijk)
Huis Groot Essenburg. Waarschijnlijk in de 13e eeuw gesticht goed, waarvan het huis in zijn huidige vorm dateert uit 1652 en verbouwd werd i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Houten schuurtje gelegen ten oosten van de schilderhut in Hulshorst