Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee toegangskolommen in Vierhouten

Overig

Elspeterbosweg 173
8076RB Vierhouten (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: 1938-1941
Architect: F.A.Eschauzier


Beschrijving van Twee toegangskolommen

Omschrijving Twee ronde witte granieten TOEGANGSKOLOMMEN (9) gelegen aan het begin van de oprijlaan van de historische NOORDERHEIDE. De kolommen zijn respectievelijk voorzien van de belettering NOORDER en HEIDE. Waardering Twee granieten TOEGANGSKOLOMMEN naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier gelegen aan het begin van de oprijlaan van de historische buitenplaats 'NOORDERHEIDE'. - Van architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van zorgvuldig gedetailleerde toegangskolommen voorzien van een voor de bouwtijd kenmerkende belettering, ontworpen door ir. F.A. Eschauzier. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de situering aan de entree tot het landgoed Noorderheide. De kolommen markeren de toegang en vormen aldus een functioneel onderdeel van het complex Noorderheide. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523977
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee toegangskolommen in Vierhouten

Lataarnpaal bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 173
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving LANTAARNPAAL (7)behorende tot de historische buitenplaats 'Noorderheide' naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier en gelegen ten n..

Toegangshek met muur

Elspeterbosweg 173
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving TOEGANGSHEK met MUUR (8) gelegen halverwege de oprijlaan van het landgoed NOORDERHEIDE naast de dubbele dienstwoning. Het sme..

Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving LANDHUIS (1) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan de zuidzijde van de oprijlaan. Op verzoek van de opdrachtgever ..

Tuin bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving TUIN(2) ten noorden en ten oosten van het landhuis ontworpen door J. Voorhoeve. Aan de zijde van de voorgevel van het landhui..

Waterput bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving WATERPUT (3) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan ter hoogte van de keuken van het landhuis. De put is uitgevoerd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee toegangskolommen in Vierhouten