Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lataarnpaal bij landhuis Noorderheide in Vierhouten

Overig

Elspeterbosweg 173
8076RB Vierhouten (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: 1938-1941
Architect: F.A.Eschauzier


Beschrijving van Lataarnpaal bij landhuis Noorderheide

Omschrijving LANTAARNPAAL (7)behorende tot de historische buitenplaats 'Noorderheide' naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier en gelegen ten noorden van de oprijlaan tussen de dubbele dienstwoning en het landhuis. De lantaarn is samengesteld uit een zeshoekige houten schacht waarop een ronde van wit melkglas voorziene bronzen lantaarn. Waardering LANTAARNPAAL naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier en gelegen ten noorden van de oprijlaan tussen de dubbele dienstwoning en het landhuis. - Van architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van zorgvuldig gedetailleerde lantaarnpaal, ontworpen door ir. F.A. Eschauzier. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de situering aan het tussen de dubbele dienstwoningen het landhuis gelegen gedeelte van de oprijlaan. De lantaarnpaal vormt een functioneel onderdeel van het complex Noorderheide. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523975
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lataarnpaal bij landhuis Noorderheide in Vierhouten

Toegangshek met muur

Elspeterbosweg 173
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving TOEGANGSHEK met MUUR (8) gelegen halverwege de oprijlaan van het landgoed NOORDERHEIDE naast de dubbele dienstwoning. Het sme..

Twee toegangskolommen

Elspeterbosweg 173
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Twee ronde witte granieten TOEGANGSKOLOMMEN (9) gelegen aan het begin van de oprijlaan van de historische NOORDERHEIDE. De kol..

Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving LANDHUIS (1) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan de zuidzijde van de oprijlaan. Op verzoek van de opdrachtgever ..

Tuin bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving TUIN(2) ten noorden en ten oosten van het landhuis ontworpen door J. Voorhoeve. Aan de zijde van de voorgevel van het landhui..

Waterput bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving WATERPUT (3) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan ter hoogte van de keuken van het landhuis. De put is uitgevoerd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Lataarnpaal bij landhuis Noorderheide in Vierhouten