Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waterput bij landhuis Noorderheide in Vierhouten

Boerderij

Elspeterbosweg 177
8076RB Vierhouten (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: 1938-1941
Architect: F.A.Eschauzier


Beschrijving van Waterput bij landhuis Noorderheide

Omschrijving WATERPUT (3) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan ter hoogte van de keuken van het landhuis. De put is uitgevoerd in baksteen in koppenverband. De opening aan de bovenzijde is afgedekt door middel van een fraai smeedijzeren rooster. De windas is uitgevoerd in eikenhout en is aan de bovenzijde bedekt met koper. Waardering WATERPUT behorende tot de historische buitenplaats 'Noorderheide' naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier. - Van architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van zorgvuldig gedetailleerde waterput ontworpen door ir. F.A. Eschauzier. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het complex Noorderheide. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523971
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waterput bij landhuis Noorderheide in Vierhouten

Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving LANDHUIS (1) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan de zuidzijde van de oprijlaan. Op verzoek van de opdrachtgever ..

Tuin bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving TUIN(2) ten noorden en ten oosten van het landhuis ontworpen door J. Voorhoeve. Aan de zijde van de voorgevel van het landhui..

Diverse waterwerken bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Diverse WATERWERKEN (4) gebouwd in het bos- en heidegebied ten zuiden en ten oosten van het landhuis Noorderheide' veelal in ..

Piramides van zwerfkeien

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Drie PIRAMIDES' (5) gebouwd door D.G. van Beuningen van zwerfkeien. De keien zijn gestapeld tot een kegelvorm die herinnert a..

Dubbele dienstwoning bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 173
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Traditionalistische DUBBELE DIENSTWONING (6) met enige invloed van de Engelse cottagebouw naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)