Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuin bij landhuis Noorderheide in Vierhouten

Tuin Park Landgoed

Elspeterbosweg 177
8076RB Vierhouten (gemeente Nunspeet)
Gelderland

Bouwjaar: 1938-1941
Architect: J. Voorhoeve


Beschrijving van Tuin bij landhuis Noorderheide

Omschrijving TUIN(2) ten noorden en ten oosten van het landhuis ontworpen door J. Voorhoeve. Aan de zijde van de voorgevel van het landhuis bevindt zich een cirkelvormig plantsoen dat oorspronkelijk voorzien van een heidetuin. Recentelijk is deze beplanting vervangen door o.a. een beplanting met hagen en rozenstruiken. Aan de zijde van de oostgevel van het landhuis bevindt zich een op een nagenoeg rechthoekige plattegrond aangelegde deels ommuurde tuin met een waterput. De tuin is vanuit het huis onder meer te bereiken via een aantal met natuursteen belegde treden. Waardering TUINAANLEG(2) behorende tot de historische buitenplaats 'Noorderheide' naar ontwerp van J. Voorhoeve. - Van (tuin)architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een door J. Voorhoeve ontworpen tuinaanleg. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel en structurerend onderdeel van de directe omgeving van het landhuis 'Noorderheide'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523970
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Noorderheide kan verwijzen naar:


Vista-xmag.png
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Noorderheide of met Noorderheide in de titel.
Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Noorderheide inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Noorderheide en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.


Monumenten in de buurt van Tuin bij landhuis Noorderheide in Vierhouten

Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving LANDHUIS (1) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan de zuidzijde van de oprijlaan. Op verzoek van de opdrachtgever ..

Waterput bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving WATERPUT (3) naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier, gelegen aan ter hoogte van de keuken van het landhuis. De put is uitgevoerd..

Diverse waterwerken bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Diverse WATERWERKEN (4) gebouwd in het bos- en heidegebied ten zuiden en ten oosten van het landhuis Noorderheide' veelal in ..

Piramides van zwerfkeien

Elspeterbosweg 177
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Drie PIRAMIDES' (5) gebouwd door D.G. van Beuningen van zwerfkeien. De keien zijn gestapeld tot een kegelvorm die herinnert a..

Dubbele dienstwoning bij landhuis Noorderheide

Elspeterbosweg 173
Vierhouten (Gemeente Nunspeet)
Omschrijving Traditionalistische DUBBELE DIENSTWONING (6) met enige invloed van de Engelse cottagebouw naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)