Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bijstein in Putten

Kasteel Buitenplaats

Nijkerkerstraat 35
3882PD Putten
Gelderland


Beschrijving van Bijstein

KOETSHUIS op samengesteld grondplan, een bouwlaag en een zolderverdieping hoog onder een samengestelde kap tussen twee eindgevels afgesloten met trapgevels. De kap bestaat uit een zadeldak en een schilddak, belegd met rode Hollandse pannen en voorzien van bakgoten. De gevels zijn in baksteen opgetrokken en voorzien van vensters. Waardering KOETSHUIS -Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een koetshuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, dat deel uitmaakt van een landgoed en dat in stijl vergelijkbaar is met het hoofdhuis. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het historisch gegroeide buitengebied van Putten, en waarin het landgoed Bijstein een grote landschappelijke waarde vertegenwoordigt. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het landgoed Bijstein, dat een uitdrukking is van een voor de gemeente Putten kenmerkende sociaal-maatschappelijke ontwikkeling, namelijk de aanleg van buitenplaatsen als zomerverblijf of voor permanente vestiging van welgestelden in fraaie landschappelijke gebieden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523964
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bijstein in Putten

Bijstein

Nijkerkerstraat 35
Putten
Het landhuis en koetshuis liggen dicht bij de Nijkerkerweg binnen een parkachtige AANLEG. Aan de Nijkerkerstraat is het landgoed afgescheid..

Bijstein

Nijkerkerstraat 35
Putten
LANDHUIS op H-vormige grondslag, met een erkeruitbouw aan de rechter zijgevel. Het pand telt twee bouwlagen en een zolderverdieping en wordt..

Groot Hell

Hellerweg 8
Putten
Hoeve "Groot Hell", ter plaatse van een vroeger jachtslot der graven van Gelre. Gave boerderij, blijkens een jaartalsteentje in de voorgevel..

boerderij

Schaapskooi Stationsstraat 90B
Putten
Nabij de boerderij Groot Hussel op de hoek van de Stationsweg en de Husselsteeg een mooie schaapskooi met rieten dak.

Hoeve 'Groot hussel'

Stationsstraat 92
Putten
Hoeve "Groot Hussel". Grote boerderij, waarschijnlijk 18e eeuws, onder hoog, rieten wolfdak. Het woongedeelte heeft gepleisterde gevels, waa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bijstein in Putten

Foto's (1)