Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bijstein in Putten

Tuin Park Landgoed

Nijkerkerstraat 35
3882PD Putten
Gelderland


Beschrijving van Bijstein

Het landhuis en koetshuis liggen dicht bij de Nijkerkerweg binnen een parkachtige AANLEG. Aan de Nijkerkerstraat is het landgoed afgescheiden door een niet-oorspronkelijk hekwerk en oprijlanen gemarkeerd door niet-oorspronkelijke inrijhekken. De omvang van terrein is ca. 7 ha. Het wordt omgeven door een hoge, dicht beplante aarden wal. Op het terrein bevinden zich nog de resten van een oude beukenloofgang. Het huis is omgeven door grint en een aanleg met geschoren haagjes en hagen en enkele loofbomen. Het KOETSHUIS bevindt zich schuin achter het landhuis. Landschappelijke AANLEG met een waterpartij. Waardering AANLEG - Van tuinarchitectuurhistorische waarde als voorbeeld van een landschappelijke aanleg met waterpartij, behorend bij een landgoed, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. - Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van de buitenplaats Bijstein. - Van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een voor de gemeente Putten kenmerkende sociaal-maatschappelijke ontwikkeling, namelijk de aanleg van buitenplaatsen als zomerverblijf of permanente vestiging van welgestelden in fraaie landelijke gebieden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523963
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bijstein in Putten

Bijstein

Nijkerkerstraat 35
Putten
KOETSHUIS op samengesteld grondplan, een bouwlaag en een zolderverdieping hoog onder een samengestelde kap tussen twee eindgevels afgesloten..

Bijstein

Nijkerkerstraat 35
Putten
LANDHUIS op H-vormige grondslag, met een erkeruitbouw aan de rechter zijgevel. Het pand telt twee bouwlagen en een zolderverdieping en wordt..

Groot Hell

Hellerweg 8
Putten
Hoeve "Groot Hell", ter plaatse van een vroeger jachtslot der graven van Gelre. Gave boerderij, blijkens een jaartalsteentje in de voorgevel..

boerderij

Schaapskooi Stationsstraat 90B
Putten
Nabij de boerderij Groot Hussel op de hoek van de Stationsweg en de Husselsteeg een mooie schaapskooi met rieten dak.

Hoeve 'Groot hussel'

Stationsstraat 92
Putten
Hoeve "Groot Hussel". Grote boerderij, waarschijnlijk 18e eeuws, onder hoog, rieten wolfdak. Het woongedeelte heeft gepleisterde gevels, waa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)