Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Aller: hooiberg in Putten

Boerderij

Diermenseweg 3
3882RX Putten
Gelderland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Den Aller: hooiberg

De HOOIBERG van het vierroedige type, bestaat uit vier houten stijlen en een tentdak dat met riet belegd is. Waardering HOOIBERG (complexonderdeel 4) van het vierroedige type uit het laatste kwart van de negentiende eeuw - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een agrarisch bijgebouw op een boerenerf, in casu een hooiberg uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. De berg is van het vierroedige type en is uitgevoerd in hout. - Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide buitengebied ten zuidwesten van Putten, als onderdeel van het landgoed Oldenaller waar het vanwege de markante ligging aan de laan een belangrijke beeldbepalende waarde heeft. De hooiberg vormt met name met de naastgelegen tweeroedige hooiberg een fraai ensemble. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex dat een onderdeel is van het landgoed Oldenaller, en van oorsprong bij het kasteel behoorde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523959
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Aller: hooiberg in Putten

Den Aller: boerderij

Diermenseweg 3
Putten
Grote BOERDERIJ van het type hallehuis opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan, één bouwlaag en een zolderverdieping hoog afg..

Den Aller: bakhuis

Diermenseweg 3
Putten
BAKHUIS op rechthoekig grondplan, opgetrokken in baksteen en afgesloten met een zadeldak belegd met gesmoorde oudhollandse pannen. Achter op..

Den Aller: schuur

Diermenseweg 3
Putten
SCHUUR op rechthoekige grondplan, afgedekt met een wolfdak belegd met riet en deels met rode Hollandse pannen. Het dak heeft laag doorgetrok..

Den Aller: hooiberg

Diermenseweg 3
Putten
De HOOIBERG van het tweeroedige type, bestaat uit twee houten stijlen en een dak dat ten tijde van de aanwijzing niet belegd is. Waarderin..

Den Aller: schaapskooi

Diermenseweg 3
Putten
SCHAAPSKOOI op rechthoekige grondplan, afgedekt met wolfdak belegd met riet. Het dak heeft laag doorgetrokken zijschilden. De schuur is opge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Den Aller: hooiberg in Putten

Foto's (1)