Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein Boeyen in Putten

Boerderij

Beulekampersteeg 43
3882LJ Putten
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Klein Boeyen

Vijfroedige HOOIBERG met houten roeden en een vijfzijdig tentdak. Het dak is met golfplaten belegd. Waardering HOOIBERG (complexonderdeel 2) van omstreeks 1900 - Van architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een hooiberg van het vijfroedige type op een boerenerf. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide buitengebied ten zuidwesten van Putten. De hooiberg heeft een functioneel-ruimtelijke relatie met de overige complexonderdelen en is belangrijk voor de handhaving van het oorspronkelijke beeld van het erf. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex, dat een representatief voorbeeld is voor de ontwikkeling van de landbouw in de tweede helft van de negentiende eeuw, in het bijzonder voor de Veluwe. De boerderij is onderdeel van een groep boerderijen behorende bij het landgoed Hell, en aan de bouwplaats is een oude geschiedenis verbonden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523954
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein Boeyen in Putten

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
De BOERDERIJ van het type hallehuis bevat een voorhuis met kelder en een achterhuis waarin zich het bedrijfsgedeelte bevindt. Het gebouw tel..

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
SCHUUR van één bouwlaag hoog, afgedekt door een wolfdak dat deels is belegd met riet en deels is voorzien van rode Hollandse pannen. Op de..

De Renselaer

Beulekampersteeg 54
Putten
Hoeve "De Renselaar". Goed bewaarde BOERDERIJ in ongerepte landelijke omgeving. De hoeve is gebouwd op een T-vormig grondplan en heeft een v..

Oud Rookhuizen

Donkeresteeg 13
Putten
Hoeve "Oud Rookhuizen". Gave, in oorsprong 18e eeuwse hofstede onder rieten wolfdak, dak aan de voorzijde een bewerkte daklijst heeft. De vo..

Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte onder rieten wolfdak. Deel in de moderne tijd vernieuwd. Op het erf een houten schuur met pannen dak

Donkeresteeg 12
Putten
Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte (XVIII?) onder rieten wolfdak en met in de voorgevel vlechtingen en vensters met twintigruitsschuiframen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Klein Boeyen in Putten

Foto's (1)