Mariahoeve in Putten

Kiefveldersteeg 11

Beschrijving van Mariahoeve

Tweeroedige HOOIBERG met twee ronde houten roeden en een met golfplaten afgedekte kap. Waardering HOOIBERG (complexonderdeel 7) van omstreeks 1900 -Van architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een hooiberg van het tweeroedige type op een boerenerf van omstreeks 1900. -Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide buitengebied ten noordwesten van de Puttense dorpskom. De hooiberg heeft een functioneel-ruimtelijke relatie met de andere complexonderdelen en is belangrijk voor het bewaren van het oorspronkelijke beeld van het erf. -Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een bijzondere uitdrukking is van het agrarische leven op de Veluwe. Het complex geeft vanwege de gaafheid en de compleetheid en de goed bewaarde erfaanleg een bijzonder goed beeld van een boerenbedrijf rond de eeuwwisseling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)