Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mariahoeve in Putten

Overig

Kiefveldersteeg 11
3882RG Putten
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Mariahoeve

De cirkelvormige WATERPUT bestaat uit een in baksteen opgetrokken bovenrand. Waardering WATERPUT (onderdeel 3) van omstreeks 1900 -Van architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een waterput op een boerenerf, die grote ensemblewaarden bezit in samenhang met de overige complexonderdelen. -Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide buitengebeid ten noordwesten van de Puttense dorpskom. -Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een bijzondere uitdrukking is van het agrarische leven op de Veluwe. Het complex geeft vanwege de gaafheid, de compleetheid en de goed bewaarde erfaanleg een bijzonder goed beeld van een boerenbedrijf rond de eeuwwisseling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523946
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mariahoeve in Putten

Mariahoeve

Kiefveldersteeg 11
Putten
Omschrijving De kleine BOERDERIJ van het type hallehuis bestaat uit een woongedeelte aan de voorzijde en een bedrijfsgedeelte aan de achter..

Mariahoeve

Kiefveldersteeg 11
Putten
Het BAKHUISJE is vermoedelijk gedeeltelijk vernieuwd en is opgetrokken in baksteen op een rechthoekig grondplan, één bouwlaag hoog en gede..

Mariahoeve

Kiefveldersteeg 11
Putten
SCHUUR opgetrokken op een rechthoekig grondplan, gedekt met een wolfdak belegd met riet en rode nokvorsten, en gedeeltelijk met rode en gesm..

Mariahoeve

Kiefveldersteeg 11
Putten
Vermoedelijke KIPPENSCHUUR opgetrokken in hout op een rechthoekig, langwerpig grondplan. Het lage bouwwerk wordt gedekt door een zadeldak be..

Mariahoeve

Kiefveldersteeg 11
Putten
Vierroedige HOOIBERG met vier ronde roeden en een rietgedekt tentdak. Waardering HOOIBERG (onderdeel 6) van omstreeks 1900 -Van architect..

Kaart & Routeplanner

Route naar Mariahoeve in Putten

Foto's (1)