Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heldring: leigraaf in Zetten

Weg En Waterwerk

Vluchtheuvellaan 8
6671DN Zetten (gemeente Overbetuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Heldring: leigraaf

Omschrijving LEIGRAAF (D), ten westen gelegen van de vluchtheuvel die is opgeworpen met het zand van de gegraven waterloop. Tesamen met de rijke begroeiing levert de leigraaf een sfeervolle en gepaste ambiance voor een begraafplaats met centraal gelegen kerk. Waardering Leigraaf. - Van stedenbouwkundig belang vanwege zijn ligging aan de voet van een kunstmatige heuvel met vluchtkerk. Tesamen met genoemde onderdelen vormt het een coherent ensemble. - Van cultuurhistorische waarde vanwege de functie ten behoeve van de afwatering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523913
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heldring: leigraaf in Zetten

Heldring: vluchtheuvelkerk

Vluchtheuvellaan 8
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving De N.H. kerk (A) is gebouwd als zaalkerk ca. 1870/1880 in een aan het neo-classicisme verwante stijl, die later met een weste..

Heldring: vier natuurstenen grafplaten

Vluchtheuvellaan 8
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving Vier natuurstenen grafplaten (B) gelegen in het rechter talud van de helling die vanaf de K.O. Finkensieperlaan naar de kerk ..

Heldring: twee toegangshekken

Vluchtheuvellaan 8
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving Twee toegangshekken (C), gelegen aan de noord- en zuidzijde van het complex. Aan de noordzijde grenst het aan de K. O. Finkens..

Dorpskerk

Kerkstraat 11
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Herv.Kerk. Van deze, in oorsprong gotische dorpskerk zijn na vernieuwing in 1912 bewaard gebleven; het door kruisribgewelven overkluisde, dr..

Toren van de Dorpskerk

Kerkstraat 11
Zetten (Gemeente Overbetuwe)
Toren der Herv. Kerk. Gepleisterd bouwwerk uit de 14e eeuw met een koepelgewelf over de benedenverdieping. Mechanisch torenuurwerk, later vo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Heldring: leigraaf in Zetten

Foto's (2)