Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grenspaal tussen Loenen en Wolferen in Loenen

Overig

oostelijk van viaduct A50
6670AE Loenen (gemeente Overbetuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Grenspaal tussen Loenen en Wolferen

Omschrijving De grenspaal Loenen/Wolferen (A) is aan de landzijde in het dijktalud geplaatst nabij en ten oosten van het viaduct van de snelweg A 50 Arnhem -'s-Hertogenbosch. De grenspaal is een witgeschilderde, naar boven toe zich verjongende zuil (ca. 60 cm hoog) op een vierkante sokkel. In grondvorm is de zuil een vierkant met afgesneden hoeken. De zuil is boven afgeplat. De vier zijden bezitten een trapeziumvormig, verdiept veld met uitgelegde hoeken waarin alleen aan de twee zijden die haaks op het dijklichaam zijn gericht de sjabloon geschilderde namen 'LOENEN' en 'WOLFEREN' voorkomen. Waardering Grenspaal tussen Loenen en Wolferen. - Van cultuurhistorische waarde als goed bewaard gebleven grensaanduiding, in ijzer uitgevoerd en als zodanig zeldzaam. Tevens van belang als zichtbare herinnering aan de plaatselijke geschiedenis markeren zij de dorpspoldergrenzen tussen de diverse kernen binnen de gemeente Valburg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523893
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grenspaal tussen Loenen en Wolferen in Loenen

Sint-Martinuskerk

St. Martinusstraat 3
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
R.K. KERK; laatgotische toren, XVIa; driebeukig schip XIV-XVIIIa, koor met aanbouwen 1851. In het torenportaal Romaanse latei met drie relie..

Villa met elementen van het Eclecticisme

Prins Hendrikstraat 27
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Inleiding Met elementen van het Eclecticisme in 1905 in opdracht van direkteur J. Meesters van de Nederlandsche Zinkwit Maatschappij naar e..

Villa in een eclectische bouwstijl

Prins Hendrikstraat 29
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Inleiding In een eclectische bouwstijl in 1905 in opdracht van direkteur Thomas van de Nederlandsche Zinkwit Maatschappij te Eijsden gebouw..

Hoofdgebouw en park van het Ursulinenklooster

Breusterstraat 27
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoofdgebouw en park van het Ursulinenklooster. Rechthoekige vleugel, omstreeks 1900 gebouwd en toegeschreven aan P.J.H.Cuypers met rijk ged..

Kantoorgebouw in traditionele bouwstijl

Ir. Rocourstraat 28
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
Inleiding In een traditionele bouwstijl in 1928 in opdracht van de Nederlandsche Zinkwit Maatschappij naar een ontwerp van de architecten V..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grenspaal tussen Loenen en Wolferen in Loenen

Foto's (2)