Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ullerberg in Ermelo

Overig

Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 101
3852PT Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1911-1913


Beschrijving van Ullerberg

Omschrijving onderdeel C Voor het huis bevindt zich een gekromde oprit die op twee punten op de Sandbergweg uitkomt. Ter begrenzing van de oprit bevinden zich een viertal lage gepleisterde KOLOMMEN met een bolbekroning. Waardering TOEGANGSKOLOMMEN (complexonderdeel C) uit 1913. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het complex, dat een beeldbepalend element vormt in een landschappelijk belangrijk gebied, dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van meerdere belangrijke jonge landgoederen en buitenplaatsen als Staverden, Leuvenum en het Roode Koper. Het landhuis en de boswachterswoning bevinden zich in een tuin die overgaat in het omringende landschap. De kolommen bevinden zich aan de openbare weg. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van een waardevol ensemble op een landgoed, ontstaan in een gebied dat tot vroeg in de twintigste eeuw nauwelijks bebouwing kende. Op dit landgoed zijn restanten te vinden van oudere landschappelijke oorsprong. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523869
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ullerberg in Ermelo

Ullerberg

Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 101
Ermelo
Omschrijving onderdeel A Het LANDHUIS heeft een onregelmatig grondvlak dat bestaat uit een oost-west gericht hoofdblok met twee risalerend..

Ullerberg

Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 101
Ermelo
Omschrijving onderdeel B De BOSWACHTERSWONING is opgetrokken op een rechthoekig grondvlak en voorzien van een hoog opgaand schilddak met ee..

Terrein waarin 13 grafheuvels

-
Ermelo
Terrein waarin 17 grafheuvels. Datering: Laat-Neolithicum tot en met midden-Bronstijd.

Terrein met grafheuvel

-
Harderwijk
Terrein waarin een grafheuvel. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Akte van rektifikatie. Arnhem, 27 november 1979 5815/14.

Grafheuvel

-
Harderwijk
Grafheuvel. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd (gedeeltelijke bescherming, voor zover betreft de daarin gelegen grafheuvel zelf, alsmede..

Kaart & Routeplanner