Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meerhoeve in Ermelo

Overig

Uddelermeerweg 242
3852NT Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1848-1900


Beschrijving van Meerhoeve

Omschrijving complexonderdeel C Aan de Uddelermeerweg staan aan weerszijden van de halfronde oprijlaan in totaal vier gietijzeren KOLOMMEN waartussen zich oorspronkelijk vermoedelijk een tuinhek heeft bevonden. Waardering Vier KOLOMMEN, onderdeel uitmakend van een hekwerk. - Van architectuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex. In samenhang met de overige complexonderdelen is er sprake van een bijzondere ensemblewaarde. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex Meerhoeve, dat gelegen is op het landgoed Staverden en hierin een belangrijke rol speelt. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex Meerhoeve, dat vanwege de bestemming en situering verbonden is met de geschiedenis van het landgoed Staverden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523858
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meerhoeve in Ermelo

Meerhoeve

Uddelermeerweg 242
Ermelo
Omschrijving onderdeel A BOERDERIJ MEERHOEVE heeft een ongewoon karakter door het met een tweede bouwlaag en zadeldak verhoogde middengede..

Meerhoeve

Uddelermeerweg 242
Ermelo
Omschrijving onderdeel B Links van de boerderij bevindt zich een groot BAKHUIS met een zadeldak, waarvan de nok loodrecht op de nok van d..

Koningsschuur

Uddelermeerweg 299
Ermelo
"Koningsschuur". Gepotdekselde houten schuur met rieten schilddak, waarvan, boven de inrijdeuren, een hijsluik met zadeldakje. Waarschijnlij..

Terrein waarin twee grafheuvels

-
Ermelo
Terrein waarin 2 grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd.

Boerderij, bestaande uit een dwars woonhuis van zes vensterassen, gedekt door een pannen schilddak en hierachter een stal onder rieten wolfdak. Venste ..

Jachthuisweg 1
Uddel (Gemeente Apeldoorn)
Boerderij, 18e eeuw, bestaande uit een dwars woonhuis van zes vensterassen, gedekt door een pannen schilddak en hierachter een stal onder ri..

Kaart & Routeplanner

Route naar Meerhoeve in Ermelo