Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Haverkamp in Ermelo

Overig

Staverdenseweg 270
3852NW Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1913


Beschrijving van Haverkamp

Omschrijving onderdeel C WATERPOMP voor de boerderij. Eenvoudige waterpomp met een houten omkisting, gesitueerd in de middenas van de boerderij. Waardering WATERPOMP bij boerderij HAVERKAMP - Situerings- en ensemblewaarde als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Haverkamp, dat gelegen is op het landgoed Staverden en hierin een belangrijke rol speelt. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex Haverkamp, dat vanwege de bestemming en situering verbonden is met de geschiedenis van het landgoed Staverden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523854
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Haverkamp in Ermelo

Haverkamp

Staverdenseweg 270
Ermelo
Omschrijving BOERDERIJ De Haverkamp bevindt zich iets ten noordoosten van het kasteel en werd na een brand in 1913 herbouwd. De boerderij ..

Haverkamp

Staverdenseweg 270
Ermelo
Omschrijving Voor de boerderij bevindt zich een BAKHUIS uit kalkzandsteen. Het heeft een zadeldak met rode Oud Hollandse pannen, een schoo..

Het Blokkenhuis

Staverdenseweg 266
Ermelo
Inleiding Klein WOONHUIS bekend als het 'Blokkenhuis', in 1930 gebouwd naar ontwerp van de architecten J.A. BRINKMAN (1902-1949) en L.C.VA..

De Witte Pauwen

Allee 10
Ermelo
Omschrijving Gedeeltelijk onderkelderd houten LANDHUIS op onregelmatig grondvlak met uitbouwen aan diverse zijden. Rondom het pand bevindt ..

De Witte Pauwen

Allee 10
Ermelo
Omschrijving Het 'betaalhuisje' is een smal houten gebouw op rechthoekig grondplan. Er is één bouwlaag onder een zadeldak belegd met rod..

Kaart & Routeplanner

Route naar Haverkamp in Ermelo