Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kerkzicht in Ermelo

Boerderij

Garderenseweg 15
3852NE Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1867-1900


Beschrijving van Kerkzicht

Omschrijving onderdeel E HOOIBERG achter de boerderij. De berg heeft twee roeden en een met golfplaat belegde zadelkap met houten geveleinden. Waardering HOOIBERG bij boerderij KERKZICHT - Situerings- en ensemblewaarde als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Kerkzicht, dat gelegen is op het landgoed Staverden en hierin een belangrijke rol speelt. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex Kerkzicht, dat vanwege de bestemming en situering verbonden is met de geschiedenis van het landgoed Staverden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523850
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kerkzicht in Ermelo

Kerkzicht

Garderenseweg 15
Ermelo
Omschrijving BOERDERIJ Kerkzicht dateert in kern uit 1867 en werd na een brand in 1882 weer hersteld. De boerderij is van het hallenhuisty..

Kerkzicht

Garderenseweg 15
Ermelo
Omschrijving Links naast de boerderij bevindt zich een BAKHUIS uit kalkzandsteen. Het heeft een zadeldak met gesmoorde Oud Hollandse panne..

Kerkzicht

Garderenseweg 15
Ermelo
Omschrijving complexonderdeel C Rechts achter de boerderij bevindt zich een gedeeltelijk in hout uitgevoerde SCHUUR. De achtergevel van de..

Kerkzicht

Garderenseweg 15
Ermelo
Omschrijving WATERPOMP links van de boerderij. Eenvoudige waterpomp met een houten omkisting. Waardering WATERPOMP bij boerderij KERKZIC..

Hoeve "Akkerzicht"

Garderenseweg 11
Ermelo
Landschappelijk mooi gelegen hoeve, genaamd "Akkerzicht", daterend uit het tweede kwart van de 19e eeuw. Wolfdak, gedekt met riet en pannen...

Kaart & Routeplanner

Route naar Kerkzicht in Ermelo