Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Frederik Bernard Hoeve in Ermelo

Overig

Allee 40
3852PM Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Frederik Bernard Hoeve

Omschrijving In sierbeton opgetrokken MUUR, waarin oorspronkelijke een dubbel inrijhek was opgenomen. De muur heeft een gebogen vorm en bestaat uit een borstwering en een met vierkante uitsparingen opengewerkte bovenbouw. De eveneens in beton uitgevoerde hekposten hebben bolbekroningen. Waardering MUUR op het erf van de Frederik Bernardhoeve (onderdeel F) - Van architectuurhistorische waarde als typerend voorbeeld van een erfafsluiting uit het begin van de twintigste eeuw op een boerenerf, waarvan zowel het materiaalgebruik als de vorm opvallen. De muur verbindt het huis met de naastgelegen voormalige paardenstal. - Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex, dat vanwege de ligging een beeldbepalende rol speelt. De muur draagt hieraan vanwege de markante hoofdvorm in bijzondere mate bij. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van dit als modelboerderij opgezette agrarische complex. De cultuurhistorische waarde heeft tevens betrekking op de situering op het landgoed Staverden, waar de boerderij een bijzondere relatie heeft met de historie van het kasteel, haar bewoners en met de bebouwing in de omgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523844
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Frederik Bernard Hoeve in Ermelo

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Het WOONHUIS is opgetrokken in baksteen op een nagenoeg vierkant grondvlak en is gedekt met een schilddak, waarvan het linkers..

Frederik Bernard Hoeve (koestal)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving De KOESTAL met MESTVAALT en ruimte voor VOEDERBEREIDING is opgetrokken in baksteen (kruisverband) en beton en heeft een ongewo..

Frederik Bernard Hoeve (schuur)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Achter de koestal bevindt zich een enorme houten SCHUUR of tasruimte. Deze oorspronkelijk grotendeels open ruimte bestaat uit..

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Houten voormalige POTSTAL voor jongvee op een hoge betonplint. De wanden van de stal zijn voorzien van gerabatte delen. Het f..

Frederik Bernard Hoeve (paardenstal)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving De grote houten voormalige PAARDENSTAL met houten wanden en verticaal beschoten geveltoppen. Rond 1975 is de stal aan weerszi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Frederik Bernard Hoeve in Ermelo