Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Frederik Bernard Hoeve (paardenstal) in Ermelo

Boerderij

Allee 40
3852PM Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Frederik Bernard Hoeve (paardenstal)

Omschrijving De grote houten voormalige PAARDENSTAL met houten wanden en verticaal beschoten geveltoppen. Rond 1975 is de stal aan weerszijden met vleugels onder lessenaarsdaken verbreed. Het hoofddak is belegd met rode verbeterde Hollandse pannen, de aanbouwen hebben een golfplaatbedekking. In voor- en achtergevel bevinden zich inrijdeuren. In de geveltoppen aan voor- en achterzijde bevinden zich van luiken voorziene gevelopeningen. In het INTERIEUR van de stal bevinden zich tien ankerbalkgebinten. Waardering Voormalige PAARDENSTAL op het erf van de Frederik Bernardhoeve (onderdeel E) - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een vrijstaande stal uit het begin van de twintigste eeuw op een boerenerf. De stal is opgebouwd uit houten delen en heeft een voor de tijd nog kenmerkend gebintstelsel. - Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex, dat vanwege de ligging een beeldbepalende rol speelt. De stal draagt hieraan vanwege de markante hoofdvorm in bijzondere mate bij. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van dit als modelboerderij opgezette agrarische complex. De cultuurhistorische waarde heeft tevens betrekking op de situering op het landgoed Staverden, waar de boerderij een bijzondere relatie heeft met de historie van het kasteel, haar bewoners en met de bebouwing in de omgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523843
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Frederik Bernard Hoeve (paardenstal) in Ermelo

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Het WOONHUIS is opgetrokken in baksteen op een nagenoeg vierkant grondvlak en is gedekt met een schilddak, waarvan het linkers..

Frederik Bernard Hoeve (koestal)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving De KOESTAL met MESTVAALT en ruimte voor VOEDERBEREIDING is opgetrokken in baksteen (kruisverband) en beton en heeft een ongewo..

Frederik Bernard Hoeve (schuur)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Achter de koestal bevindt zich een enorme houten SCHUUR of tasruimte. Deze oorspronkelijk grotendeels open ruimte bestaat uit..

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Houten voormalige POTSTAL voor jongvee op een hoge betonplint. De wanden van de stal zijn voorzien van gerabatte delen. Het f..

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving In sierbeton opgetrokken MUUR, waarin oorspronkelijke een dubbel inrijhek was opgenomen. De muur heeft een gebogen vorm en bes..

Kaart & Routeplanner

Route naar Frederik Bernard Hoeve (paardenstal) in Ermelo

Foto's (1)