Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Frederik Bernard Hoeve in Ermelo

Boerderij

Allee 40
3852PM Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Frederik Bernard Hoeve

Omschrijving Houten voormalige POTSTAL voor jongvee op een hoge betonplint. De wanden van de stal zijn voorzien van gerabatte delen. Het flauw hellende zadeldak is belegd met rode Oudhollandse pannen. Aan voor- en achterzijde zijn de geveltoppen verticaal beschoten en voorzien van een gietijzeren roosraam. In de voor- en in de achterzijde bevinden zich toegangen. In de voorgevel bevindt zich rechts een enkele deur die toegang geeft tot de voormalige stierbox. In het interieur wordt de houten kapconstructie gedragen door ijzeren staanders. De potstalindeling is niet meer aanwezig. Waardering Voormalige POTSTAL op het erf van de Frederik Bernardhoeve (onderdeel D) - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een kleine vrijstaande potstal uit het begin van de twintigste eeuw op een boerenerf. - Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex, dat vanwege de ligging een beeldbepalende rol speelt. De stal draagt hieraan vanwege de markante hoofdvorm in bijzondere mate bij. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van dit als modelboerderij opgezette agrarische complex. De cultuurhistorische waarde heeft tevens betrekking op de situering op het landgoed Staverden, waar de boerderij een bijzondere relatie heeft met de historie van het kasteel, haar bewoners en met de bebouwing in de omgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523842
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Frederik Bernard Hoeve in Ermelo

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Het WOONHUIS is opgetrokken in baksteen op een nagenoeg vierkant grondvlak en is gedekt met een schilddak, waarvan het linkers..

Frederik Bernard Hoeve (koestal)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving De KOESTAL met MESTVAALT en ruimte voor VOEDERBEREIDING is opgetrokken in baksteen (kruisverband) en beton en heeft een ongewo..

Frederik Bernard Hoeve (schuur)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving Achter de koestal bevindt zich een enorme houten SCHUUR of tasruimte. Deze oorspronkelijk grotendeels open ruimte bestaat uit..

Frederik Bernard Hoeve (paardenstal)

Allee 40
Ermelo
Omschrijving De grote houten voormalige PAARDENSTAL met houten wanden en verticaal beschoten geveltoppen. Rond 1975 is de stal aan weerszi..

Frederik Bernard Hoeve

Allee 40
Ermelo
Omschrijving In sierbeton opgetrokken MUUR, waarin oorspronkelijke een dubbel inrijhek was opgenomen. De muur heeft een gebogen vorm en bes..

Kaart & Routeplanner

Route naar Frederik Bernard Hoeve in Ermelo