Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Witte Pauwen in Ermelo

Tuin Park Landgoed

Allee 10
3852PM Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van De Witte Pauwen

Omschrijving Houten SCHUUR op rechthoekig grondplan gedekt door een overstekend schilddak, belegd met rode pannen. Afwatering vindt plaats via mastgoot. De gevels met plint zijn opgetrokken in houten rabatdelen. Het gebouw heeft één bouwlaag. De VOORGEVEL aan de tuinzijde heeft drie deuren. De middelste deur is voorzien van twee vierruits zijlichten. De beide zijgevels hebben gekoppelde vierruits vensters. De ACHTERGEVEL heeft een blauwgeschilderde dubbele deur links en een vermoedelijk dichtgezette gevelopening in het midden. De ZIJGEVELS hebben gekoppelde vierruits ramen. Waardering Houten SCHUUR uit 1915 - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een houten schuur die in stijl en detaillering aansluit bij het hoofdhuis. In samenhang met de overige complexonderdelen is er sprake van een bijzondere ensemblewaarde. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex De Witte Pauwen, dat gelegen is op het landgoed Staverden en hierin een belangrijke rol speelt. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex, dat vanwege de bestemming en situering verbonden is met de geschiedenis van het landgoed Staverden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523837
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Witte Pauwen in Ermelo

De Witte Pauwen

Allee 10
Ermelo
Omschrijving Gedeeltelijk onderkelderd houten LANDHUIS op onregelmatig grondvlak met uitbouwen aan diverse zijden. Rondom het pand bevindt ..

De Witte Pauwen

Allee 10
Ermelo
Omschrijving Het 'betaalhuisje' is een smal houten gebouw op rechthoekig grondplan. Er is één bouwlaag onder een zadeldak belegd met rod..

De Witte Pauwen

Allee 10
Ermelo
Omschrijving Houten TUINHUIS met garage op een plint in zwerfkeien. Het bijgebouw is feitelijk samengesteld uit twee parallel aan elkaar g..

Houten ontspanningszaal gelegen op het landgoed staverden

Allee 11
Ermelo
Inleiding Houten ONTSPANNINGSZAAL gelegen op het landgoed Staverden. De houten barak was afkomstig uit het Belgische interneringskamp te Ha..

Haverkamp

Staverdenseweg 270
Ermelo
Omschrijving BOERDERIJ De Haverkamp bevindt zich iets ten noordoosten van het kasteel en werd na een brand in 1913 herbouwd. De boerderij ..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Witte Pauwen in Ermelo