Meer dan 63.000 rijksmonumenten


IJzeren tuinhekken in Ermelo

Kasteel Buitenplaats

Staverdenseweg 283
3852NV Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1890-1905


Beschrijving van IJzeren tuinhekken

Omschrijving onderdeel 7 i Op het hele terrein bevinden zich een aantal ijzeren TUINHEKKEN met gietijzeren, houten, of stenen pijlers. De hekwerken zijn divers van vorm en kennen verschillende toepassingen. Alle hekwerken vallen onder de monumentenbescherming. Waardering TUINHEKKEN behorend tot de historische buitenplaats Staverden van tuinhistorisch belang als karakteristieke, beeldbepalende en functionele objecten in de tuin van Kasteel Staverden; van stedenbouwkundige waarde als objecten die een belangrijke ensemblewaarde hebben binnen de buitenplaats Staverden; van cultuurhistorische waarde als belangrijke onderdelen van de buitenplaats Staverden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523832
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van IJzeren tuinhekken in Ermelo

Kasteel Staverden

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 1 Het HOOFDGEBOUW kasteel Staverden is een landhuis uit 1905, met oude (17de- en 19de-eeuwse onderdelen. Het is een ..

Park

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 2 De HISTORISCHE TUIN- en PARKAANLEG dateert uit verschillende perioden. Vermoedelijk kwam er in de periode Van Hae..

Koetshuis

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 3 Het voormalige KOETSHUIS met garage en koetsierswoning is een groot, classicistisch geïnspireerd, gebouw oostelij..

Tuinmanswoning

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 4 De voormalige TUINMANSWONING ligt ten zuidoosten buiten de omgrachting van kasteel en koetshuis. Het pand ligt vri..

Oranjerie met tuinmuur

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 5 De ORANJERIE met TUINMUUR bevindt zich ten zuidwesten van de omgrachte kasteelplaats en is in het eerste kwart van..

Kaart & Routeplanner

Route naar IJzeren tuinhekken in Ermelo

Foto's (1)