Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beeld (vaas en pauw) in Ermelo

Kasteel Buitenplaats

Staverdenseweg 283
3852NV Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1890-1905

(1 recensie)

Beschrijving van Beeld (vaas en pauw)

Omschrijving onderdeel 7D Een BEELD uit zandsteen op hoge vierkante sokkel, voorstellende een vaas met pauw en een pauw terzijde. Waardering BEELD behorend tot de historische buitenplaats Staverden van tuinhistorisch belang als karakteristiek, beeldbepalend en functioneel object in de tuin van Kasteel Staverden; van stedenbouwkundige waarde als object die een belangrijke ensemblewaarde heeft binnen de buitenplaats Staverden; van cultuurhistorische waarde als belangrijke onderdelen van de buitenplaats Staverden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523827
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Beeld (vaas en pauw)
4
Recensie door: ()
Dit beeld staat ( maar dan in minder goede staat) ook in de kasteeltuin van kasteel Eijsden Is er een relatie?
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beeld (vaas en pauw) in Ermelo

Kasteel Staverden

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 1 Het HOOFDGEBOUW kasteel Staverden is een landhuis uit 1905, met oude (17de- en 19de-eeuwse onderdelen. Het is een ..

Park

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 2 De HISTORISCHE TUIN- en PARKAANLEG dateert uit verschillende perioden. Vermoedelijk kwam er in de periode Van Hae..

Koetshuis

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 3 Het voormalige KOETSHUIS met garage en koetsierswoning is een groot, classicistisch geïnspireerd, gebouw oostelij..

Tuinmanswoning

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 4 De voormalige TUINMANSWONING ligt ten zuidoosten buiten de omgrachting van kasteel en koetshuis. Het pand ligt vri..

Oranjerie met tuinmuur

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 5 De ORANJERIE met TUINMUUR bevindt zich ten zuidwesten van de omgrachte kasteelplaats en is in het eerste kwart van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Beeld (vaas en pauw) in Ermelo

Foto's (2)