Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedenkzuil in Ermelo

Tuin Park Landgoed

Staverdenseweg 283
3852NV Ermelo
Gelderland

Bouwjaar: 1890-1905


Beschrijving van Gedenkzuil

Omschrijving onderdeel 7B Een in natuursteen uitgevoerde GEDENKZUIL met meetinstrumenten, metaalbeslag en een zonnewijzer voorzien van inscriptie op de schacht met 'DE PROVINCIALE VEREENIGING VAN BURGEMEESTERS EN SECRETARISSEN IN ZUID-HOLLAND AAN HAREN VOORZITTER F.B. s' JACOB 1894-1906' Waardering GEDENKZUIL behorend tot de historische buitenplaats Staverden van tuinhistorisch belang als karakteristiek, beeldbepalend en functioneel object in de tuin van Kasteel Staverden; van stedenbouwkundige waarde als object die een belangrijke ensemblewaarde heeft binnen de buitenplaats Staverden; van cultuurhistorische waarde als belangrijke onderdelen van de buitenplaats Staverden (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523825
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedenkzuil in Ermelo

Kasteel Staverden

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 1 Het HOOFDGEBOUW kasteel Staverden is een landhuis uit 1905, met oude (17de- en 19de-eeuwse onderdelen. Het is een ..

Park

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 2 De HISTORISCHE TUIN- en PARKAANLEG dateert uit verschillende perioden. Vermoedelijk kwam er in de periode Van Hae..

Koetshuis

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 3 Het voormalige KOETSHUIS met garage en koetsierswoning is een groot, classicistisch geïnspireerd, gebouw oostelij..

Tuinmanswoning

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 4 De voormalige TUINMANSWONING ligt ten zuidoosten buiten de omgrachting van kasteel en koetshuis. Het pand ligt vri..

Oranjerie met tuinmuur

Staverdenseweg 283
Ermelo
Omschrijving onderdeel 5 De ORANJERIE met TUINMUUR bevindt zich ten zuidwesten van de omgrachte kasteelplaats en is in het eerste kwart van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gedenkzuil in Ermelo

Foto's (2)