Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hilverbeek, brug met teogangshek in 's Graveland

Tuin Park Landgoed

Leeuwenlaan 7
1243KA 's Graveland (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland

Bouwjaar: 1808


Beschrijving van Hilverbeek, brug met teogangshek

Omschrijving BRUG MET TOEGANGSHEK (4): Brug met toegangshek bij het complex historische buitenplaats Hilverbeek, gelegen over de waterloop langs de Leeuwenlaan ten zuidoosten van het hoofdhuis. Na de afbraak van de bouwhuizen en het wijzigen van de inrichting van het voorterrein in 1808 kwam er een nieuwe toegang op deze plaats te liggen. De brug bestaat uit gemetselde brughoofden met ijzeren liggers, waarop een houten rijvlak. Langs de zijkanten is een eenvoudig ijzeren balie aangebracht. Aan de binnenzijde van de brug staat een eenvoudig hek bestaande uit vierkante houten hekpijlers, waartussen de ijzeren vleugels draaien. Waardering De brug en het toegangshek zijn van algemeen belang vanwege: - hun functionele betekenis voor de buitenplaats; - als voorbeeld van een eenvoudige doch harmonische uitvoering van een dergelijk onderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523816
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hilverbeek, brug met teogangshek in 's Graveland

Hilverbeek

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving van het HOOFDHUIS (1): Het nagenoeg vierkante hoofdhuis van het complex historische buitenplaats Hilverbeek, gebouwd in de pe..

Hilverbeek, historische tuin- en parkaanleg

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving van de HISTORISCHE PARK EN TUINAANLEG (2): Historische parkaanleg van het complex historische buitenplaats Hilverbeek. Van de ..

Hilverbeek, neogotische brug

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving NEOGOTHISCHE BRUG (5): Brug van het complex historische buitenplaats Hilverbeek gelegen over de waterloop ten noordoosten va..

Hilverbeek, ijskelder

Leeuwenlaan 7
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving IJSKELDER (7): IJskelder behorende bij het complex historische buitenplaats Hilverbeek, ten noordwesten van het hoofdhuis gel..

Hilverbeek, koetshuis en oranjerie

Leeuwenlaan 1
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving van het KOETSHUIS ANNEX ORANJERIE (6): Koetshuis annex oranjerie van het complex historische buitenplaats Hilverbeek. Ten oos..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hilverbeek, brug met teogangshek in 's Graveland