Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Uiversnest: schuur in Deest

Boerderij

Van Heemstraweg 2 B
6653KB Deest (gemeente Druten)
Gelderland

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Uiversnest: schuur

Omschrijving Evenwijdig gelegen aan het achterhuis van de boerderij bevindt zich links achter een vrijstaande bakstenen SCHUUR met zadeldak met wolfeinden boven de voor- en achtergevel en gedekt met gesmoorde oud-Hollandse pannen. De gevels zijn opgetrokken in baksteen. het metselwerk is uitgevoerd in kruisverband. In de achtergevel bevindt zich een segmentboogvormige, dubbele, houten opgeklampte deeldeur geflankeerd door rondboog-vormige stalraampjes met een gietijzeren 6-ruits vorktracering. Geheel rechts is een vernieuwd venster geplaatst. De geveltop bevat een houten opgeklampt hooiluik. In de rechterzijgevel bevinden zich gewijzigde venstertjes. Waardering SCHUUR uit de 19de eeuw. - Van architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een schuur uit de 19de eeuw, die gaaf bewaard is gebleven qua hoofdvorm, detaillering in vormgeving en materiaalgebruik. Het object heeft in samenhang met de overige erfbebouwing een ensemblewaarde. - Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van een agrarisch complex dat deel uitmaakt van de historisch gegroeide bebouwing aan de Van Heemstraweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523802
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Uiversnest: schuur in Deest

Uiversnest: T-boerderij met hek

Van Heemstraweg 2B
Deest (Gemeente Druten)
Omschrijving De BOERDERIJ is gebouwd op een T-vormig grondplan. Het voorhuis telt twee bouwlagen onder een met riet gedekt schilddak. Op de..

Uiversnest: bakhuis

Van Heemstraweg 21
Deest (Gemeente Druten)
Omschrijving Tegenover het voorhuis bevindt zich een vrijstaand BAKHUIS met een rechthoekig grondplan, één bouwlaag en een zadeldak met g..

deest aan het water; vriezeweg

deest aan het water; vriezeweg
druten
Terrein met kampementen en nederzettingen uit respectievelijk het mesolithicum en het neolithicum.

Steenoven "Vogelsangh"

Munnikhofsestraat 33
Deest (Gemeente Druten)
Inleiding STEENOVEN "Vogelsangh" uit 1919. Deze langgerekte oven op rechthoekig grondplan is van het type gesloten continu-ringoven met sch..

R.K. Kerk vanwege de zich in de toren bevindende klokkenstoel met klok van P. van Trier en J. Philipsen

Grotestraat 15
Deest (Gemeente Druten)
R.K. Kerk vanwege de zich in de toren bevindende klokkenstoel met klok van P. van Trier en J. Philipsen, 1640, diam. 79 cm. Mechanisch toren..

Kaart & Routeplanner

Route naar Uiversnest: schuur in Deest

Foto's (1)