Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfafscheiding bestaande uit een bakstenen muur en toegangshek in Heerewaarden

Tuin Park Landgoed

Voorne 13
6624KL Heerewaarden (gemeente Maasdriel)
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Erfafscheiding bestaande uit een bakstenen muur en toegangshek

Omschrijving De begrenzing aan de voorkant en aan de linker zijde van het perceel bestaat uit een bakstenen MUUR met ezelsrug. Een gietijzeren TOEGANGSHEK tussen gemetselde kolommen vormde vroeger de toegang tot het complex. Het dubbele draaihek is opgebouwd uit spijlen met een bladvormige beƫindiging. Waardering Erfafscheiding (complexonderdeel C) bestaande uit een bakstenen MUUR en TOEGANGSHEK - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een erfafscheiding. De muur en het hekwerk bezitten grote ensemblewaarden in samenhang met de overige erfbebouwing. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel en structurerend onderdeel van het complex, dat een fraai onderdeel vormt van het buitengebied van Heerewaarden. Het toegangshek speelt een rol in het aanzien van het complex vanaf de Voorne. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een uiting is van een maatschappelijke ontwikkeling, als boerderij van een welgestelde steenfabrikant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523786
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfafscheiding bestaande uit een bakstenen muur en toegangshek in Heerewaarden

T-Boerderij met voorhuis

Voorne 13
Heerewaarden (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving De op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en in kruisverband gemetselde bakstenen T-BOERDERIJ is samengesteld uit drie ge..

Personeelswoning met stal

Voorne 13
Heerewaarden (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving De in kruisverband gemetselde bakstenen PERSONEELSWONING met STAL is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond. De nokas sta..

Tuinhuisje

Voorne 13
Heerewaarden (Gemeente Maasdriel)
Omschrijving Het TUINHUISJE is opgetrokken uit hout op een rechthoekig grondplan. Het rust met wieltjes op een draaiplateau. Het geheel is ..

Dwarshuis met verdieping op T-vormige plattegrond

Hogestraat 13
Heerewaarden (Gemeente Maasdriel)
Dwarshuis met verdieping, eerste helft 19e eeuw. Zadeldak tussen puntgevels; gestoken deurkalf en vensters met vierruitsramen in de verdiepi..

"Het Uilennest" met hekwerk

Hogestraat 15
Heerewaarden (Gemeente Maasdriel)
Inleiding WOONHUIS `Het Uilennest' met HEKWERK, gebouwd in 1905 in opdracht van een plaatselijke steenfabrikant. Het pand is gelegen aan de..

Kaart & Routeplanner

Route naar Erfafscheiding bestaande uit een bakstenen muur en toegangshek in Heerewaarden