Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten kippenren in Nijkerk

Boerderij

Voorthuizerweg 8
3862PZ Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1920-1940


Beschrijving van Houten kippenren

Omschrijving Houten KIPPENREN (5) uit ca.1920-1940 gelegen noorden van de boerderij. Het kippenhok is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en één bouwlaag telt onder een zadeldak belegd rode Hollandse pannen. Het dak is boven de kopse gevels voorzien van windveren. De gevels zijn van een verticale houten beplanking. De zuidgevel bezit vier paar gekoppelde meerruits ramen. Waardering KIPPENREN uit ca.1920-1940. - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een kippenren uit het Interbellum. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het kippenhok met de andere onderdelen van het complex. - Van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van het agrarische leven op de Veluwe tijdens het Interbellum. Vanwege de gaafheid en compleetheid van de bebouwing alsmede de redelijk goed bewaard gebleven erfaanleg geeft het complex een bijzonder goed beeld van het boerenbedrijf tijdens het Interbellum aan de noordrand van de Veluwe. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523777
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten kippenren in Nijkerk

Boerderij heeft een rieten dak met wolfseinden

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving De BOERDERIJ(1) heeft een rieten dak met wolfseinden. De gevels zijn van schoon metselwerk in kruisverband. Rondom is een tras..

Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken bakhuisje

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken BAKHUISJE (2) uit ca.1920. Dit gebouwtje heeft een zade..

Varkensstal

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Ten noorden van het achterhuis van de boerderij bevindt zich een VARKENSSTAL(3) uit 1920, gebouwd op een rechthoekige plattegr..

Achter de boerderij staat een hooiberg

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Achter de boerderij staat een HOOIBERG (4) uit ca.1920-1940. Deze hooiberg heeft twee ronde houten roeden en een rechthoekige ..

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 35
Voorthuizen (Gemeente Barneveld)
Toren Ned. Herv. Kerk. Bij de vernieuwing van de kerk in 1865 bleef de eenvoudige , bakstenen dorpstoren bewaard. De rijzige onderbouw, waar..

Kaart & Routeplanner

Route naar Houten kippenren in Nijkerk