Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken bakhuisje in Nijkerk

Boerderij

Voorthuizerweg 8
3862PZ Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken bakhuisje

Omschrijving Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken BAKHUISJE (2) uit ca.1920. Dit gebouwtje heeft een zadeldak met de nok evenwijdig aan de Voorthuizerweg. Het dak is gedekt met niet-oorspronkelijke golfplaten. Op het nokeinde bevindt zich een schoorsteen. Het bakhuisje heeft in de VOOR- en RECHTER ZIJGEVEL een venster met een vierruits raam. In de LINKER ZIJGEVEL bevindt zich een rechtgesloten opgeklampte deur Waardering BAKHUISJE uit ca.1920. - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een bakhuisje uit het Interbellum dat opvalt door het materiaalgebruik n.l. de toepassing van kalkzandsteen. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het bakhuisje met de andere onderdelen van het complex. - Van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van het agrarische leven op de Veluwe tijdens het Interbellum. Vanwege de gaafheid en compleetheid van de bebouwing alsmede de redelijk goed bewaard gebleven erfaanleg geeft het complex een bijzonder goed beeld van het boerenbedrijf tijdens het Interbellum aan de noordrand van de Veluwe. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523774
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken bakhuisje in Nijkerk

Boerderij heeft een rieten dak met wolfseinden

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving De BOERDERIJ(1) heeft een rieten dak met wolfseinden. De gevels zijn van schoon metselwerk in kruisverband. Rondom is een tras..

Varkensstal

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Ten noorden van het achterhuis van de boerderij bevindt zich een VARKENSSTAL(3) uit 1920, gebouwd op een rechthoekige plattegr..

Achter de boerderij staat een hooiberg

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Achter de boerderij staat een HOOIBERG (4) uit ca.1920-1940. Deze hooiberg heeft twee ronde houten roeden en een rechthoekige ..

Houten kippenren

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Houten KIPPENREN (5) uit ca.1920-1940 gelegen noorden van de boerderij. Het kippenhok is opgetrokken op een rechthoekige pl..

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 35
Voorthuizen (Gemeente Barneveld)
Toren Ned. Herv. Kerk. Bij de vernieuwing van de kerk in 1865 bleef de eenvoudige , bakstenen dorpstoren bewaard. De rijzige onderbouw, waar..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken bakhuisje in Nijkerk