Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Neude: twee hekpijlers in Nijkerk

Overig

Slichtenhorsterweg 30
3862NS Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1927


Beschrijving van De Neude: twee hekpijlers

Omschrijving Twee HEKPIJLERS(4) uit ca.1927 opgetrokken in baksteen met in iedere zijde een paneel. Iedere kolom wordt afgesloten door een geprofileerde dekplaat waarbij op de voorzijde van de dekplaat van de linker kolom de belettering DE is aangeracht en de rechter kolom van de belettering NEUDE is voorzien. Waardering HEKPIJLERS gebouwd rond 1927 naar ontwerp van prof.dr. D.F. Slothouwer. - Van architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard voorbeeld van hekpijlers bij een landhuis uit het interbellum. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het landgoedcomplex De Neude. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523765
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Neude: twee hekpijlers in Nijkerk

De Neude: landhuis

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving Het LANDHUIS(1) heeft een L-vormige plattegrond. Het langwerpige hoofdvolume is evenwijdig aan de Slichtenhorsterweg gesitueer..

De Neude: koetshuis

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving Rechts achter het hoofdgebouw staat een langwerpig KOETSHUIS annex GARAGE (2) met de korte zijde naar het pad, haaks op het ho..

De Neude: paardenstal

Slichtenhorsterweg 30
Nijkerk
Omschrijving PAARDENSTAL(3) gebouwd op een nagenoeg vierkante plattegrond onder een tentdak bekroond door een lantaarn met een koperen spit..

Veluws keuterijtje

Slichtenhorsterweg 73
Nijkerk
Typisch Veluws keuterijtje onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin een venster met luiken en negenruitsschuifraam. Waarsc..

Hoeve 'Klein Ehrental'

Slichtenhorsterweg 71
Nijkerk
Hoeve "Klein Ehrental". Landschappelijk fraai gesitueerde boerderij, blijkens een gedateerde balk in de deel uit 1676. De voorgevel heeft ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Neude: twee hekpijlers in Nijkerk

Foto's (1)