Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bottesteyn in Geldermalsen

Tuin Park Landgoed

Van Dam van Isseltweg 2
4191KC Geldermalsen
Gelderland

Bouwjaar: 1903-1930


Beschrijving van Bottesteyn

TUINMUUR en HEK aan de Van Dam van Isseltweg. Lage baksteenmuur met muurdammen. Aan de lage bakstenen tuinmuur sluit nog een gedeelte aan van een oorspronkelijk ijzeren spijlenhek. Dit ijzeren spijlenhek heeft zich oorspronkelijk ook aan de zijde van de Van Dam van Isseltweg bevonden en is later vervangen door de huidige bakstenen muur.. Waardering TUINMUUR en HEK bij Villa Bottesteyn uit 1903 - Van architectuurhistorische waarde als tuinmuur en hek bij Villa Bottesteyn. De diverse complexonderdelen hebben een belangrijke ensemblewaarde. - Van stedenbouwkundige waarde als markant gesitueerde functionele onderdelen op het terrein van villa Bottesteyn. Tuinmuur en hek hebben een belangrijke ensemblewaarde met het hoofdhuis en het koetshuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523730
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bottesteyn in Geldermalsen

Bottesteyn

Van Dam van Isseltweg 2
Geldermalsen
De VILLA heeft een onregelmatig grondvlak, twee bouwlagen en een zolderverdieping en de diverse geveldelen verspringen in hoogte en diepte. ..

Bottesteyn

Van Dam van Isseltweg 2
Geldermalsen
Achter de villa bevindt zich nog een klein voormalig KOETSHUIS met een oorspronkelijk rechthoekig grondvlak en een afsluitend wolfdak met ro..

Hervormde Kerk

Kerkstraat 38
Geldermalsen
Herv.Kerk. Laatgotische dorpskerk uit de 15e eeuw, bestaande uit een schip met noorderzijbeuk en een eenbeukig koor met driezijdige sluiting..

Toren van de Hervormde Kerk

Kerkstraat 38
Geldermalsen
Toren der Herv. Kerk. Sober bouwwerk uit de tweede helft der 13e eeuw;verhoogd in de 15e eeuw met een door spitsboognissen versierde klokken..

Lingebeek

Koppelsedijk 2
Geldermalsen
Inleiding VILLA (Lingebeek), gebouwd in 1929 door architect A.H. Wegerif (1888-1963). Het is ontworpen voor ingenieur W.G. Lingbeek van de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bottesteyn in Geldermalsen

Foto's (1)