Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bottesteyn in Geldermalsen

Gebouw

Van Dam van Isseltweg 2
4191KC Geldermalsen
Gelderland

Bouwjaar: 1903


Beschrijving van Bottesteyn

Achter de villa bevindt zich nog een klein voormalig KOETSHUIS met een oorspronkelijk rechthoekig grondvlak en een afsluitend wolfdak met rode Tuiles du Nordpannen, pirons, houten windveren en bakgoten op klossen. De baksteengevels zijn in kruisverband gemetseld en onder de goten voorzien van een tandlaag. De gevels zijn op dezelfde manier gedecoreerd als het hoofdgebouw met in gele verblendsteen uitgevoerde sierbanden. De korte gevels bevatten meerruits ramen. De lange voorgevel heeft een modern kozijn in de oorspronkelijke getoogde gevelopening. Waardering Voormalig KOETSHUIS bij Villa Bottesteyn uit 1903 - Van architectuurhistorische waarde als voormalig koetshuis dat een stijlverwantschap heeft met het bestaande hoofdhuis. Het bijgebouw en de villa werden in 1903 gebouwd in Overgangsarchitectuur, waarbij stijlinvloeden van zowel historische stijlen als vernieuwende elementen werden gebruikt. - Van stedenbouwkundige waarde als markant gesitueerd functioneel onderdeel op het terrein van villa Bottesteyn. Het voormalige koetshuis heeft een belangrijke ensemblewaarde met het hoofdhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523729
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bottesteyn in Geldermalsen

Bottesteyn

Van Dam van Isseltweg 2
Geldermalsen
De VILLA heeft een onregelmatig grondvlak, twee bouwlagen en een zolderverdieping en de diverse geveldelen verspringen in hoogte en diepte. ..

Bottesteyn

Van Dam van Isseltweg 2
Geldermalsen
TUINMUUR en HEK aan de Van Dam van Isseltweg. Lage baksteenmuur met muurdammen. Aan de lage bakstenen tuinmuur sluit nog een gedeelte aan va..

Hervormde Kerk

Kerkstraat 38
Geldermalsen
Herv.Kerk. Laatgotische dorpskerk uit de 15e eeuw, bestaande uit een schip met noorderzijbeuk en een eenbeukig koor met driezijdige sluiting..

Toren van de Hervormde Kerk

Kerkstraat 38
Geldermalsen
Toren der Herv. Kerk. Sober bouwwerk uit de tweede helft der 13e eeuw;verhoogd in de 15e eeuw met een door spitsboognissen versierde klokken..

Lingebeek

Koppelsedijk 2
Geldermalsen
Inleiding VILLA (Lingebeek), gebouwd in 1929 door architect A.H. Wegerif (1888-1963). Het is ontworpen voor ingenieur W.G. Lingbeek van de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bottesteyn in Geldermalsen

Foto's (1)