Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Noordenhoek: hekwerk in Deil

Overig

Appeldijk 1
4158ES Deil (gemeente Geldermalsen)
Gelderland

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van Noordenhoek: hekwerk

Omschrijving onderdeel D Het HEKWERK is een smeedijzeren spijlenhek in de heg. In een bocht van de Appeldijk bevindt zich een toegang in de heg en hier bevindt zich een dubbel draaihek. Het draaihek dat zich hier oorspronkelijk bevond, is elders op het terrein hergebruikt. Waardering HEKWERK (complexonderdeel D) uit omstreeks 1898 - Van architectuurhistorische waarde als gaaf en goed voorbeeld van een hekwerk met dubbel draaihek uit smeedijzer, die hoge ensemblewaarden met de andere complexonderdelen bezit. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex, dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide rivierengebied, waar het complex de visuele noordelijke afsluiting van het dorp Deil vormt en zeer beeldbepalend gelegen is, op een verhoogde plaats aan de Linge. Het complex is zichtbaar van grote afstand. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex, vanwege de bestemming van het complex en vanwege de oude geschiedenis van de bouwplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523721
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Noordenhoek: hekwerk in Deil

Noordenhoek: landhuis

Appeldijk 1
Deil (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel A Het LANDHUIS heeft een onregelmatige plattegrond met twee bouwdelen. Het gedeelte aan de zuidzijde heeft een souter..

Noordenhoek: tuinmuur

Appeldijk 1
Deil (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel C De TUINMUUR die de voortuin vanaf de openbare weg van de oprit scheidt, is laag en in baksteen opgetrokken. Aan de ..

Vloedschuur

Benedeneindseweg 14
Deil (Gemeente Geldermalsen)
Inleiding VLOEDSCHUUR, in kern vermoedelijk gebouwd in de late negentiende eeuw en gelegen op het erf van boerderij Onder de Linde' aan de..

Bergschuur

Benedeneindseweg 14
Deil (Gemeente Geldermalsen)
Inleiding De BERGSCHUUR is gelegen op het erf van boerderij Onder de Linde, aan de noordzijde van de Benedeneindseweg in de kern van Deil. ..

De Brouwerij

Zoetenhoek 8
Deil (Gemeente Geldermalsen)
Hoeve "De Brouwerij". Hoeve uit 1796 (?) onder wolfdak, gedekt door riet en pannen. Het links onderkelderde woongedeelte heeft vensters met ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Noordenhoek: hekwerk in Deil

Foto's (1)