Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Malsenburg: wagenschuur in Buurmalsen

Boerderij

Rijksstraatweg 29
4197BA Buurmalsen (gemeente Geldermalsen)
Gelderland

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Malsenburg: wagenschuur

Complexonderdeel C Links van de vloedschuur bevindt zich een hooggelegen houten WAGENSCHUUR, samengesteld uit drie ankerbalkgebinten onder een ongelijke zadelkap met een pannendekking. De wanden zijn gepotdekselde en gedeeltelijk in stenen opgemetseld. De noordzijde is geheel open. Waardering: WAGENSCHUUR bij de Malsenburg. - Van architectuurhistorisch belang als goed en gaaf bewaard voorbeeld van open veldschuur. - Van stedenbouwkundig belang vanwege de relatie met de overige complexonderdelen en als onderdeel van de historische bebouwing aan de Rijksstraatweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523716
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Malsenburg: wagenschuur in Buurmalsen

Malsenburg: Boerderij

Rijksstraatweg 29
Buurmalsen (Gemeente Geldermalsen)
Complexonderdeel A De grote boerderij bezit een rechthoekig grondvlak en bestaat uit twee bouwlagen met in kruisverband gemetselde gevels. R..

Malsenburg: vloedschuur

Rijksstraatweg 29
Buurmalsen (Gemeente Geldermalsen)
Complexonderdeel B Aan de zuidzijde van de boerderij sluit een grote VLOEDSCHUUR met een rechthoekig grondvlak aan. De schuur heeft een groo..

Boerderij met tuinhek

Rijksstraatweg 27
Buurmalsen (Gemeente Geldermalsen)
Inleiding Op een terp gelegen BOERDERIJ, met HEKWERKEN, waarschijnlijk in het laatste kwart van de 19de eeuw gebouwd. Dit gedeelte van de R..

Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 11
Buurmalsen (Gemeente Geldermalsen)
Herv. KERK. Laat-gotische pseudobasiliek met driebeukig schip op pijlers, evenals de toren waarschijnlijk eerste helft 15e eeuw, en eenbeuki..

Toren der Hervormde Kerk

Rijksstraatweg 11
Buurmalsen (Gemeente Geldermalsen)
Toren der Herv. Kerk. 15e eeuws bouwwerk, bekleed met tufsteen. Bakstenen klokkenverdieping met in elk gevelvlak twee galmgaten. Ingesnoerd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Malsenburg: wagenschuur in Buurmalsen