Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Varenheuvel: Vijveraanleg in Oosterbeek

Tuin Park Landgoed

Bilderberglaan 6
6861AC Oosterbeek (gemeente Renkum)
Gelderland

Bouwjaar: 1939


Beschrijving van Varenheuvel: Vijveraanleg

Omschrijving VIJVERAANLEG uit ca.1938 gelegen aan de zuidzijde van het landhuis, grenzend aan het terras. De vijver heeft een niervormige aanleg en wordt omgeven door flagstones. Waardering VIJVERAANLEG uit ca.1938. - Van tuinarchitectuurhistorische waarde als voorbeeld van een vijversaanleg uit het interbellum bij een landhuis. De vorm en aanleg van de vijver zijn kenmerkend voor de tuinarchitectuur uit deze tijd. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het landhuiscomplex Varenheuvel. De vijver is van belang voor het aanzicht van het landhuis aan de zijde het terras. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523645
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Varenheuvel: Vijveraanleg in Oosterbeek

Landhuis Varenheuvel

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving LANDHUIS gebouwd op een organische enigszins L-vormige plattegrond samengesteld uit een op een vlinderplattegrond gebouwd woon..

Varenheuvel: Toegangshek

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving TOEGANGSHEK bestaande uit twee diagonaal ten opzichte van de weg geplaatste in Vlaams verband gemetselde bakstenen muurtjes wa..

Varenheuvel: Paardendrinkbak

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving Op een cirkelvormige plattegrond opgetrokken PAARDENDRINKBAK. De drinkbak wordt gevormd door een cirkelvormig muurtje dat is s..

Villa "The Hillock"

Utrechtseweg 295
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Inleiding De VILLA "The Hillock" is in 1918-1919 gebouwd als buitenhuis voor de fabrikant G.W. Bloemendaal uit Wormerveer. De architect van..

Twee grafheuvels, alsmede zones

-
Wolfheze (Gemeente Renkum)
2 Grafheuvels, alsmede zones. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekeni..

Kaart & Routeplanner

Route naar Varenheuvel: Vijveraanleg in Oosterbeek